Kuula! Need on Eesti spordilaulu võistluse võitjad!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia ja Eesti vaheline EM-valikmäng.
Sloveenia ja Eesti vaheline EM-valikmäng. Foto: SCANPIX

Muusika-aasta raames toimunud Eesti spordilaulu konkursi võitsid laulud «Eesti eest» ja «Läheb lahti». Neist esimene kogus enim hääli rahvahääletusel ja teine tunnistati parimaks žürii otsusega.

Võidulaulude esimene ametlik esitlus toimub sellel laupäeval, 12. septembril kell 18.15 Vabaduse väljakul toimuval SEB Tallinna Maratoni avamisel.

«Tegemist oli positiivse algatusega ja tulemusega võib igati rahule jääda,» ütles konkursi žürii esimees, Eesti Autorite Ühingu juhatuse esimees Mikk Targo. «Soovisime ärgitada heliloojaid, muusikuid ja spordivõistluste korraldajaid selles suunas mõtlema, et võistlustel kõlaks meie oma muusika. Loodan, et lisaks võitjatele leiavad tee spordivõistlustele ka teised finaali jõudnud laulud,» lisas ta.

Konkursi korraldamise eesmärk oli leida laul või laulud, mis toetavad spordivõistluste emotsioone, sobivad sportlaste ergutamiseks ja spordisõpradele ühislaulmiseks. Osaleda said igas žanris laulud. Teksti puhul peeti oluliseks, et see sobiks erinevatele spordivõistlustele, nii ujulasse, jalgpallistaadionile, kergejõustikuhalli kui suusarajale jne.  Kokku laekus konkursile 46 laulu, neist finaali jõudis viis.

Konkursi võitjad:

«Eesti eest» - sõnad Taniel Vares ja Stina Märtson, viis Peeter Kaljuste

«Läheb lahti» - sõnad ja viis Allan Kasuk

Kõiki finaalilaule kuula siit

Konkursi korraldasid Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Autorite Ühing koostöös Muusika-aastaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles