Video: Briti «Houdini» oleks äärepealt elu kaotanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antony Britton
Antony Britton Foto: Youtube

Inglasest illusionist ja põgenemiskunstnik, kes tahab olla parem kui 20. sajandi kuulus trikimeister Harry Houdini, oleks ääreapealt elu kaotanud.

Antony Britton lasi panna endale käerauad ja siis matta end 180 sentimeetri sügavusele, kus ta pidi käed vabastama ja uuesti maapinnale tulema, edastab Daily Mail.

See ei õnnestunud õigeaegselt ja tal hakkas hapnikku nappima.

Kui meeskond nägi, et ta ei jõudnud üheksa minutiga pinnale, läksid nad talle appi.

Ta kaevati välja ja kohal olnud parameedikud andsid minestanud mehele hapnikku, mis tõi ta uuesti teadvusele. Uurimine näitas, et tal oli roidemurd ja marrastusi.

«Ma oleksin peaaegu elu kaotanud, surm oli vaid sekundite kaugusel. Tundsin, kuidas maapind mulle peale surus, laskmata mul hingata. Kui ma leidsingi õhutasku, kadus see kiiresti, kuna muld vajus allapoole. Hapniku puudusel hakkas teadvus ähmastuma,» teatas Britton.

Brittoni abimeeskond oli selliseks juhtumiks treeninud ja teadis, mida teha tuleb.

Trikimeistri sõnul oli talle suur pettumus, kui ta sai teada, et oli päästmise ajaks pinnast vaid 60 sentimeetri kaugusel.

Britton on maailmas kolmas inimene, kes «maetuna» püüdis pinnale pääseda. Esimene oli legendaarne Ungari-USA illusionist Harry Houdini, kes tegi seda 1915. aastal, teine aga inglane Alan Alan 1949. aastal. Kõik kolm meest põrusid ja nad tuli meeskonna poolt päästa.

Brittoni sõnul ta treenib veel ja siis proovib «elusana maetud» põgenemistrikki uuesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles