Anna-Maria Galojan ja Tanel Veenre pöörasid tülli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsen Kljani poolt maalitud Anna-Maria Galojani portree Tallinna linnavalitsuse aknal.
Arsen Kljani poolt maalitud Anna-Maria Galojani portree Tallinna linnavalitsuse aknal. Foto: Tanel Veenre, pilt Facebookist

Kuulsa kunstniku ja kauni poliitiku vahel puhkes arusaamatus kunstilisel pinnal.


Tallinna linnavalitsuse aknal ripuvad kellegi Arsen Kljani maalid, mis paelusid sealt mööda kõndinud Veenre pilku. Galojani kujutavast teosest tegi ta foto ja riputas selle oma Facebooki leheküljele üles. Pilt põhjustas sotsiaalvõrgustikus publiku pahameeletormi, puhkenud vaidluses ütles oma sõna ka Galojan. Kroonika andmetel võttis Veenre mingil hetkel Galojanilt kommenteerimisvõimaluse.  

«See maal pärineb minu 2007. aasta valmimiskampaania reklaamipildist ja pole ka suuremat sorti minu maitse,» seletas Galojan, kelle sõnul maaliti pilt plakati järgi tema enda käest luba küsimata. Võluvat poliitikut pahandas hoopis see, et kommentaatorid tõstsid üles sootuks kunstivälise teema, sõimates teda rahavargaks.

Veenre jälle osundab selle pildiga hoopis linnavalitsuse tegemistele: «Minu point oli vaid osutada sellele, et ajal, kui linnavalitsus paneb müüki kinnistu Müürivahe t. 28/ Pärnu mnt. 6, kus asub ainuke professionaalne disainigalerii, eksponeerib seesama linnavalitus uhkelt tõelist kitšiparaadi ja amatöörpildikesi. Galojan ei puutu asjasse, see on teine teema.»

Veebilehele http://www.artgallery.ee/ kiidab Arsen Kljan, kes on enda sõnul «andekas kunstnik, skulptor ja elukutseline portreemaalija» oma teoseid ja viitab otsesõnu aadressile Vabaduse väljak 7, kus teatavasti resideerubki Tallinna linnavalitsus. Muuhulgas on ta maalinud Arnold Rüütli, Toomas Hendrik Ilvese ja teiste presidentiude portreesid.

Avalda arvamust: kas see on kunst?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles