Mitte nii fantastiline nelik

Rasmus Rammo
, filmihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüd "Fantastilist nelikut" taas ekraanile tuua osutub üllatavalt ebaõnnestunuks
Püüd "Fantastilist nelikut" taas ekraanile tuua osutub üllatavalt ebaõnnestunuks Foto: outnow.ch

Marveli koomiksitest alguse saanud «Fantastilise neliku» lugu on püütud korduvalt ekraanile tuua, kuid seni suurema õnnestumiseta. 2005. aasta filmikohendus kriitikute ja publiku ootusi ei täitnud ning edu ei suutnud saavutada ka selle järg. Tegu oli küllalt kergemeelsete ajaviitefilmidega, nii et nüüd on lugu käsile võetud märksa tõsisemas võtmes, lootes, et seesugune lähenemine on fännidele rohkem meele järele. Tõsiasi on see, et publiku heakskiidu pälvimiseks on tarvis lihtsalt üht head filmi, olgu see siis realistlik või eelmiste ekraniseeringute kombel lapsik, selle ülesandega pole aga hakkama saadud.

2015. aasta «Fantastiline nelik» algab järjekordselt neliku tekkelooga, mida fännid ammugi peast teavad. On arusaadav, et teatud sissejuhatus on esmakordsete vaatajate jaoks tarvilik, aga sedapuhku tehakse seda eriti põhjalikult, kulutades neliku päritolu lahkamisele niigi lühikesest ajast ligikaudu terve tunni.

Võiks arvata, et selle aja vältel pöörataks tähelepanu ka karakterite arendamisele, mis end filmi viimases vaatuses ära tasuks, ent tegelased jäävad ikkagi näotuteks ja prototüüpseteks. Miles Teller (peaosa mullu viiele Oscarile nomineeritud «Whiplashis») ja Kate Mara tunduvad siinkohal isegi oma rollidesse sobimatud, kuna on vaieldamatult kõrgema kaliibriga näitlejad ega paista end kuidagi ühedimensiooniliste superkangelaste kingadesse sobitada suutvat. Siiski kuulub võimalus neid ekraanil näha filmi helgemate külgede hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles