Tüdruk saadeti koolist koju, sest tema rangluud olid näha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika kooliõpilane saadeti koolist koju, sest tema riietus oli väidetavalt liiga paljastav. Tegelikult oli tegemist täiesti tavalise riietusega ja tüdruku ema oli vahejuhtumist väga šokeeritud.

Stephanie Hughes on Kentuckys asuva Woodford County keskkooli õpilane. Tüdruku ema Stacie Dunn postitas Facebooki pildi, mille all väljendas oma pahameelt kooli juhtkonna peale, vahendab Cosmopolitan.com. Ema kirjutas postituse all järgnevalt:

«See on pilt minu tütrest täna koolis. Mind kutsuti kooli lapsele järele, sest direktor väitis, et tema riietus on koolis käimiseks liiga paljastav. Kui ma sinna jõudsin, siis nägin, et paljud tüdrukud istuvad direktori ukse taga, keda on samuti riietuse pärast koju saadetud. See on lihtsalt naeruväärne! Woodford County keskkooli juhtkond on kehtestanud sellise korra, et naissoost õpilastel ei tohi rangluud olla nähtaval, sest see võib tõmmata liigselt poiste tähelepanu. Vanemaid kutsutakse selle pärast töö juurest ära ja õpilased ei saa korralikult tundides käia, sest neid saadetakse täiesti tavalise riietuse pärast koolist ära. Midagi peab muutuma, palun jagage seda postitust!»

 

Selgus, et selles koolis ongi kehtestatud selline kord, et tüdrukutel ei tohi olla rangluud nähtaval, sest muidu satuvad poisid meeltesegadusse. Tänu Stephanie juhtumile ja tema ema Facebooki postitusele on teema muutunud väga aktuaalseks ja kogukond tegutseb selle nimel, et selline diskrimineeriv koolikord muutuks. Direktor on nõustunud riietusnõuded üle vaatama ja loodetavasti muutuvad koolis kehtivad reeglid mõistlikumaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles