Viis jahutavat kodust iluhooldust kuumadeks suvepäevadeks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nüüd siis on lõpuks kätte jõudnud sellised suveilmad, mida on raske taluda. Lämbus ja kõrvetav päikesepaiste panevad kannatuse proovile ka kõige õhemate riiete korral. 

You Beauty õpetab, kuidas kuuma ilmaga oma olemist leevendada ja samal ajal välimuse eest hoolitseda. 

Aaloega jääkuubikud

Aaloe on teada-tuntud päikesepõletuste leevendaja. Isegi kui sa oled väga hoolas kreemitaja, aitab see pärast päikese käes olemist maha jahtuda. Tee nahal sulatamiseks aaloega jääkuubikuid: pane jääkuubikute restil igasse auku teelusikatäis aaloegeeli ja lisa peale vett. Külmuta ja kasuta nahal päikesekahjustuste leevendamiseks.

Jahutav kurgiveetoonik

See iluhooldus on nii odav, lihtne ja värskendav, et tahad seda teha mitu korda päevas. Pane poole liitri sisse üks keskmise suurusega viilutatud kurk. Jäta kurgivesi ööks külmikusse seisma ja pane pihustatavasse pudelisse. Hoia pudelit külmikus ja pihusta nahale ärgates, enne meigi peale kandmist, magama minnes ja ka päeva jooksul, kui tunned, et vajad värskendust.

Maasikasmuuti juuksemask

Suvel moodustaksid smuutid justkui omaette toidugrupi. Maasikasmuuti juuksemask vähendab juustes rasu, rahustab peanahka ja teeb juuksed läikivamaks. Sega kannmikseris mõni suurem maasikas, 1,5 tl söögisoodat ja 2 spl õunasiidriäädikat. Sega, kuni segu meenutab konsistentsilt smuutit, ja pane see tunniks külmikusse jahtuma. Seejärel kata juuksed seguga ja masseeri peanahka. Jäta pähe 15–30 minutiks. Loputa juuksed külma veega puhtaks.

Jahutav teemähis silmadele

Jahutatud teekottide silmadele panemine rahustab, aga aitab ka silmaaluseid kotte vähendada. Pane kaks kummeliteekotikest vette ligunema. Seejärel pigista kottidest üleliigne vesi välja ja aseta külmikusse jahenema. Kui oled valmis lõõgastuma, mine pikali ja aseta teekotid kinnistele silmadele kuni veerand tunniks.

Sidrunikoorija näonahale

Suvel peab rohkem koorima kui teistel aastaaegadel, sest higi ja õhus lendlev tolm ummistavad poore ning tekitavad vistrikke. Tee omale ise värskendav sidrunikoorija: seda omavahel 1 spl kookosõli, 1 spl roosuhkrut, pool spl vett ja kaks tilka sidruni eeterlikku õli. Pane segu külmikusse jahtuma ja segunema umbes tunniks ajaks. Pärast seda masseeri seda oma näole ja kaelalae ringjate liigutustega. Loputa puhtaks jaheda veega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles