Viru Folgi viis sooja soovitust

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, kui Maarjamaa peab kahe muusikalise suurlavastusega Veljo Tormise sünnipäeva ja Pirita kloostri varemeted asuvad võõrustama üheteistkümnendat Birgitta festivali, algab taamal väikeses kalurikülas kolm päeva kestev ja tänavu Taani kultuurile keskenduv Viru Folk.

Oma viis lemmikartisti pani folgi puhul ritta festivalihunt, tuntud Eesti muusik ja näitleja Lauri Saatpalu.

Ansambli Dagö solist soovitab kuulata eelkõige neid esinejaid, keda siin kandis tihti ei näe, ja nii kaua, kuni vaim vastu võtab, sest kui sai juba tuldud, siis oldagu ikka nii, et on oldud. Peale selle arvab ta, et ka Folkmilli 25. aasta juubelikontsert tuleb meeleolukas.

Lauri Saatpalu viis sooja soovitust Viru Folgiks

1. Sorten Muld (Must Muld)

Ulla Bendixeni lummav laul ja meeste meisterlik gruuvimasin on mul autos kedranud juba aastaid. On tõsiselt hea meel, et Peebul (Peep Veeda – toim.) õnnestus see Taani veteranansambel Käsmu kaubelda. 

2.  Namgar

Burjaadi tuli, vesi, õhk ja maa, Mongoolia legendid, lauljatari hullumeelne vokaal ja bändimeeste meisterlik musitseerimine. Pealegi on Namgaril kõige vingemad patsid, mida iial Käsmus nähtud. 

3. Phonix

Lihtsalt väga hea põhjamaine folkbänd, kellelt on palju õppida ning keda on lihtne ja tervislik kuulata.

4. Ars Apta

Eelmisel aastal minu üllatusbänd number üks. Kindlasti on nende esinemine nüüdseks veelgi vahvamaks läinud.

5. Lauri Saatpalu «Isa tuli koju»

Loomuomast tagasihoidlikust omamata kutsun kuulama ka kava «Isa tuli koju», mida esitame suurepäraste džässmuusikutega viimast korda.

Vaata kogu Viru Folgi programmi siit: http://www.virufolk.ee/esinejad-2015/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles