Uus plaat. Mittemuusiku paradiis

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serge Gainsbourg- Le cinema Du Serge Gainsbourg
Serge Gainsbourg- Le cinema Du Serge Gainsbourg Foto: Kuvatõmmis

Serge Gainsbourg

Le Cinema De Serge Gainsbourg

EmArcy

Teate, miks filmiplaatidele tehakse hittidest tõlgitsusi? Sest originaali jaoks ei ole raha. Chris Rock aga ütleb: kui te kõva näitlejat ei saa, ärge võtke ka keskpärast. Ei tea, et nii oleks läinud Serge’i lugudega, küll aga võib-olla tema rollidega. Ta on muusikat loonud ja mänginud paljudes filmides, ent paljud neist on ühtlasi väga kehvad.

Kivisöehäälega Gainsbourg on mulle alati enim meenutanud Vladimir Võssotskit, kes sebis samuti palju filmi alal. Filmimaailm meeldis Serge’ile nii väga, et kui ta ei komponeerinud endale, siis peamiselt näitlejataridele. Neist huvitavaim on Catherine Deneuve filmis «Je vous aime», milles ta kutsub ühe laua taha Serge’i, Jean-Louis Trintignant’i ja Gerard Depardieu, aga ka Anna Karina, Isabelle Adjani ja Vanessa Paradis on mõni neist, kes saanud osa Serge’i šansoonid-anšoovistega-andest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles