Intsikurmu ei ole Positivus

Helena Tamm
, kultuuritoimetuse suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert and the Two Dragons Positivusel.
Ewert and the Two Dragons Positivusel. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Intsikurmu muusikafestival kasvas välja aastatel 2010–2012 Põlvas toimunud Uue Ajastu Festivalist ja ristiti mullu Eesti Positivuseks. Täna algab kolmandat aastat järjest taas ajaloolises metsapõues toimuv ja rahva seas õdususe poolest tuntud muusikaüritus, mille peakorraldaja Mihkel Kübar ütleb, et üle piiri Salatsis toimuv Positivus Intsikurmu igatahes pole. 

Mitmed suvefestivalid reklaamivad end kui looduskaunis kohas, eriti hea atmosfääriga muusikasündmusi. Tihti aga juhtub – nagu ka sellel aastal Positivusel –, et juba esimese päeva õhtuks on ilus ala ära lagastatud, palju sodi ja prügi maas laiali. Mitu tonni prügi teie iga festivali lõppedes ära viima peate?

Seda ma öelda ei oska, mitu tonni me prügi täpselt ära veame, aga eelmisel aastal see maas igatahes ei vedelenud, või isegi kui vedeles, korjati kiiresti ära. Jälgime väga hoolega festivali prügimajandust, kogume eraldi topse ja oleme inimestele piisavalt äraviskamise võimalusi tekitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles