Airi Kansar ei karda sünnitada tõmmusid lapsi, kuid pagulastesse suhtub skeptiliselt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2015, esimene poolfinaal, otsesaade. Vipulkumar Kansar ja Airi Vipulkumar Kansar
Eesti Laul 2015, esimene poolfinaal, otsesaade. Vipulkumar Kansar ja Airi Vipulkumar Kansar Foto: Erlend Štaub

Laulja Airi Vilpukumar Kansar on õnnelikus abielus Indiast pärit mehega ja ootab perekonda veel ühte beebit. Naine räägib Naistelehele oma elust erirassilises perekonnas ja laste kasvatamisest.

«Mina isiklikult ei arva, et eestlased rassistid on. Üksikuid musti lambaid on ju igas maailma riigis, aga nende järgi ma küll tervet rahvast ei määratleks,» räägib 37-aastane Airi. Ta on olnud India mehe Vipuliga abielus juba 2,5 aastat ja teda on väga hästi Eesti ühiskonda vastu võetud. Kõik on mehega väga sõbralikud ja tunnevad päritolu vastu huvi.

Vipuli on hästi vastu võtnud ka Airi lapsed varasemast abielust. Naine on taas lapseootel ja ta ei karda, et lapsel tõmmu nahavärvi pärast Eestis probleeme peaks tekkima, sest tema abikaasat küll nahavärvi järgi ei hinnata. Rasedus on Airit ainult paremuse poole muutnud, sünnitust ei karda ta üldse ja elab hetkes. «Öeldakse, et minevik teeb nostalgiliseks, tulevik murelikuks ja vaid olevik õnnelikuks.»

Kuid kirgi kütnud pagulaste teemasse suhtub Airi skeptiliselt, sest paljud sisserändajad ei ole sõjapõgenikud, vaid tulevad lihtsalt Euroopasse õnne otsima. Ta arvab, et Eesti riik peaks ennekõike toetama omasid. «Töökohti pole, palgad on väikesed, pensionid on enamjaolt alla igasugust arvestust. Kohalikke abivajajaid on väga palju,» räägib naine murelikult.

Loe pikemalt värskest Naistelehest! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles