Tsirkus - teistmoodi elamus Positivuselt

Helena Tamm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kert Ridaste ja Jakobe Geens on kaasaegse tsirkuse duo. Peatsed profesionaalsed, kuid juba tänasks erakordsel tasemel esinejad, kes õpivad Hollandi ülikoolis nimega Fontys  Academy for Circus and Performance Art. 

Kert Ridaste on eestlane ja nagu mitmed teised on ta suundunud välismaale õppima, et saavutada kõrgeim võimalik tase selles etenduskunstide valdkonnas. Üllatusena avastasin Ridaste ja Geensi Kanuti Gildi SAAL-is nähtud etenduse "Point of You" Positivus festivali kunstide lava programmist. 

Ridaste astus siin üles kõigest 17-aastase Saga Leipaluga, kellega sai etendust harjutatud kõigest kaks päeva enne Positivuse esinemisi. Ridaste sõnul on see erakordne, et tüdruk nii kiiresti kahekümne minutilise keerulise kava selgeks sai. 

Kuidas kaasaegne tsirkus erineb n-ö teada-tuntust, mida tehakse selle nimel, et ühel päeval Eestis ülikoolitasemel tsirkusekunsti õppida saaks ja miks tasub ühelt muusikafestivalilt ka selliseid elamusi hankida, kuula videost ja vaata piltidelt! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles