Naine kulutas hiiglasliku summa, et tal sünniks kindlasti tütar

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika abielupaar Rose ja Vincent Costa otsustasid, et ei jäta oma kolmandat rasedust saatuse hooleks. Selle asemel kulutasid nad 100 000 USA dollarit (umbes 90 000 eurot) kindlustamaks, et nende kolmas laps tuleks kindlasti tüdruk.

36-aastane Rose kasvas üles kahe vennaga ja kasvatab praegu kahte poega. Kuid siiski on tema elu unistuseks olnud saada tütar, et koos naistele mõeldud asju teha, vahendab Yourtango. Selle pärast otsustas ta oma kolmandal rasedusel kunstliku viljastamise kasuks, kuigi tal polnud probleeme viljastumisega.

Nüüd on naine neljandat kuud rase ja ootab tütart, kelle nimeks saab Olivia. Rose on otsustanud nüüd maailmaga oma kogemust jagada. Implantatsioonieelne geneetiline diagnoos (PGD) tähendab seda, et vanematel on võimalik oma lapse sugu eelnevalt kindlaks määrata. Kuid paljudes Euroopa riikides on see ilma meditsiinilise vajaduseta keelatud ja sellel on mitmeid eetikaprobleeme.

«Ma armastan oma poisse väga ja ei vahetaks neid mitte millegi vastu, aga tütre saamine on minu jaoks väga oluline. Ilma tütreta ei ole mu elu täiuslik,» räägib 15-aastase Gabrieli ja 13-aastase Igori ema. Kuigi implantatsioonieelse geneetilise diagnoosi meetod on väga vastuoluline ja kritiseeritud meetod, siis naine ei kahetse oma otsust.

Mitmed pereliikmed ei kiitnud seda otsust heaks, aga samas ka ei takistanud seda. Kunstlik viljastusprotsess võttis aega üle kolme aasta veendumaks, et kindlasti tuleks tütar. «Mu abikaasa tahtis kolmandat last, aga tema jaoks ei olnud sugu oluline,» räägib Rose. Kuid samas toetas ta naist tema otsuses ja mõistis tema soovi. Ka pojad on piisavalt vanad, et seda protsessi mõista. «Nad teavad, kui väga ma tütart tahan ja toetavad mind igal võimalikul viisil.» Naine on oma kulutatud rahaga väga rahul ja nüüd on vaja ainult kujundada tüdrukule sobilik roosa lapsetuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles