Tuvi jättis lennuvõistluse pooleli ja reisis ilmselt laevaga lõunamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on sihtlendamiseks treenitud tuvi (kes ei ole Houdini)
Pildil on sihtlendamiseks treenitud tuvi (kes ei ole Houdini) Foto: SCANPIX

Kuigi 10-kuuline ja Houdini-nimeline tuvi oli saanud eriväljaõppe sihi peale lendamises, läks linnu esimene võistlus aia taha, mis viis ka peremehe vahetuseni.

Viis nädalat tagasi korraldasid Inglismaa tuvikasvatajad võistluse, kus tuvidel tuli umbes kuue tunniga lennata Guernseyst Dudleysse. Tuvi Houdini aga ei saanud asjast aru ja finišisse ei ilmunud. Tuvi peremees Darren Cubberly (45) mõtles juba, et oma lindu ta enam ei näe, kirjutab telegraph.co.uk.

Siis aga nädalaid hiljem tuli härra Cubberlyle kõne Ameerika mandreid lahutava Panama kanali lähistel asuvast Panama Cityst. Kohalik elanik Gustavo Ortiz teatas, et tuvi Houdini maandus tema katusele ja et lind on «suurepärses vormis». Tuvil oli küljes rõngas omaniku kontaktnumbriga. Lennuvõistluse sihtkohast Dudleyst on Panama Citysse 8320 kilomeetrit.

«Pidin istuli kukkuma. Ma isegi ei teadnud, kus Panama on,» kirjeldas härra Cubberly oma esimest reaktsiooni.

«Mul pole õrna aimugi, kuidas Houdini sinna sai, võin vaid oletada, et ta seadis end sisse mõnele laevale, mis sõitis üle Atlandi ookeani Panamasse,» ütles härra Cubberly.

Ja see pole veel kõik: kuna tuvi transport Panamast Inglismaale oleks hirmkallis, pakkus härra Cubberly härra Ortizele, kas see ei tahaks Houdinit endale jätta. Härra Ortiz oligi nõus, vastates, et tema perekond on enam kui õnnelik, et neil on nüüd tuvi.

Inglismaa Tuvide Lennuühingu peasekretär Sid Berkel nentis, et antud juhtum on «väga ebatavaline».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles