Juulis abiellub rekordarv paare

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänavu on Lääne-Viru maavalitsusele laekunud rekordiliselt 48 avaldust sooviga naituda just heinakuul.

«Tavaliselt jääb juulikuus jah-sõna ütlejate arv 30 kanti, tänavu on tegemist rekordiga,» rääkis Lääne-Viru maavalitsuse perekonnaseisuametnik Terje Pärnasalu. Mullu juulis sõlmisid Lääne-Viru maavalitsuse perekonnaseisuametnikud 36 abielu.

Senine abiellujate rekord kuulub 2008 aasta augustikuule, kus Lääne-Viru maavalitsuse perekonnaseisuametnikel tuli sõlmida 49 abielu. Seda arvu paisutas aga maagiline kuupäev 08.08.08 oma 11 noorpaariga.

Tänavu juunis sõlmiti Lääne-Viru maavalitsuses 19 abielu, augustikuuks on tänase päeva seisuga naitumise soovi avaldanud 17 paari. «Aga see viimane arv muidugi kindlasti muutub, sest terve juulikuu jooksul saab veel avaldusi esitada,» täpsustas Pärnasalu.

Perekonnaseisuametniku sõnul sõlmitakse julgelt pooled või isegi rohkem kui pooled kogu aasta abieludest just suvekuudel.

«Eks kindlasti on see seotud ka meie põhjamaa karmi kliimaga. Kolm üürikest suvekuud on pulmade pidamiseks ilus aeg: on soe ja päikeseline, loodus õitseb ja meel on rõõmsam. Ja juulikuu on ju suve süda,» märkis Pärnasalu.

Ta tunnistas, et abiellumine hakkab jälle au sisse tõusma. «Juba mitmeid aastaid koos elanud paarid julgevad tunnistada, et ollakse oma suhtes kindlad, teineteises kindlad ja siit sünnibki julge otsus omas suhe kirja panna, võtta endale kõik abieluga kaasnevad juriidilised õigused, kohustused ja vastutus.»

Lääne-Viru maavanem Marko Torm ei ole maavalitsuse perekonnaseisuametnike tööd esile tuues kiitusega kitsi. «Suvi on tõepoolest väga tihe ja meie inimesed on paaripanejatena kõrgelt hinnatud. Teeb ainult rõõmu, et nii palju inimesi on otsustanud oma elud ühendada. Tugev pere tähendab ka tugevat kogukonda. Mida tugevam on kogukond, seda paremini läheb kogu maakonnal,» tunnustas maavanem värskeid ja tulevasi noorpaare.

Pärnasalu ütlusel leiavad Lääne-Viru Maavalitsusse tee ka paljud Tallinnas elavad paarid, kes Tallinna Perekonnaseisuametis sealse abiellujate rohkuse tõttu pikka järjekorda jäävad ja endale sobivale kuupäevale enam ei mahu või kes tahavadki maavalitsuses privaatsemalt ainult kahekesi ilma suure saali ja külalisteta abielu registreerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles