Tumedat elektroonikat, festivalitäis

Valner Valme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Broken Note esineb laupäeval Tallinnas Tapperis.
Broken Note esineb laupäeval Tallinnas Tapperis. Foto: Repro

Kui te just parasjagu tatrapaanikat ei põe, siis soovitaksin minna laupäeval tumeda, sügava ja ilusa elektroonilise muusika festivalile Tallinna klubisse Tapper. Teist korda tõmbab lina pealt festival Body Machine Body, mida peakorraldaja Anders Melts, Raadio 2 «Röntgen Raadio» juht ei ole teinud ühele või teisele kitsale ringile.


Siinkirjutaja hinnangul pakub festival elektroonikat äärest ääreni (aga mitte väga keskelt) ja nii peaks see üritus «kottima» ääretult erinevaid melomaane dubstep’i-fännidest new-wave’i-isandateni.

Tuntuimad esinejad on Rootsist: Spetsnaz ja Container 90. Spetsnaz tuleb meile teist korda, hüpates kõrvale neljanda albumi salvestamiselt Saksa firmale Out Of Line. Nende eelmine plaat «Deadpan» sai kiita ka väljaspool eriti spetse erialaväljaandeid.

Teie peas asuvatesse tantsusaalidesse murrab Broken Note, minu arust põnevaim BMB esineja. Suurbritannia dark­step-artist ei jää stiilireeglitesse kinni, vaid, tundub, et on teinud omad järeldused drum’n’ bass’i, dubstep’i, synthpop’i, techno ja dark ambient’i põhjal ning vorminud oma heliilma millekski tumedaks ja ligitõmbavaks.

Meenutab ehk brasiilia kristallipurustajat Amon Tobinit, kes muuseas on Broken Note’i ka kiitnud, aga, jumala eest, ka Source Directi deemoneid.

Lätist lendab kohale electro-industrial-grupp Symmetry Of Asymmetry ja Soomest ErilaZ. Olemegi jõudnud otsaga Eestisse tagasi, mida esindavad legendaarne Sinine, hitimeistrid Tallinn Daggers ja sild kosmosesse Chaotic Dimension. Õhtujuht Taavi Eelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles