Vahur Kersna: Jaak Joala elas elu, mida me ei oskaks uneski näha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: ETV

Vahur Kersna teeb Jaak Joala 65. sünniaastapäevaks, 26. juuniks temast erisaate. "Ringvaade" avas Kersna ja Joala sõpruse ning tuleval kuul eetrisse mineva saate tausta.

Foto: musicmoscow.com/etv arhiiv

Kersna ütles, et tal oli õnn töötada Jaak Joalaga koos kahes raadios.

"Top Raadios ja Pulss B3-s, mille programmi ma tol ajal juhtisin. Jaak tegi seal saateid. Teinekord istusime seal õhtul ja ta rääkis oma lugusid," ütles Kersna.

Ta lisas, et tal oli ka õnn olla ajakirjanik, kellele Joala oma elu kõige avameelsema intervjuu andis.

"See oli Kadrioru pargi nurgas, linnud laulsid ja ta tõmbas suitsu, võttis taskust purgi õlut ja jõi seda õlut ja... Vabad inimesed vabal maal," meenutas Kersna.

Foto: musicmoscow.com/etv arhiiv

Kersna lisas, et Jaak Joalat pani avalikkuse eest eemale tõmbuma väga palju erinevaid asju.

"See saade püüabki anda ülevaadet tema elust. Kui me nüüd mõtlema hakkame, siis Jaak Joala on läbi aegade Eesti kõige ilusam mees, kõige võluvam mees, kes elas sellist elu, mida me ei oskaks uneski näha. Ühelt poolt oli see hästi särav ja värvikas. Teiselt poolt oli seal väga palju sügavat inimlikku traagikat," rääkis ta.

"Minu nooruses oli Jaak Joala meie audiotapeet, mis mängis kogu aeg ja igal pool, väga palju ei olnud valida. Tema elu on mingis mõttes ka väga paljude inimeste elu, kes samal ajal elasid – samad mälestused, samad laulud, samad vibratsioonid õhus," ütles Kersna.

Vaata intervjuud Kersnaga SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles