Populaarset TEDWomen-konverentsi saab jälgida ka Tallinnas

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Carter
Jimmy Carter Foto: THOMAS COEX/AFP/Scanpix

Neljapäeval ja reedel toimub Tallinnas naiste inspiratsioonikonverents TEDxTallinnWomen. See on üks 230st korraldatavast otseülekandest maailmas, mis toob osalejateni TEDWomen konverentsi Californiast.

Populaarne TEDWomen-konverents seab tähelepanu alla naised ja nende rolli ühiskonnas, oma 18-minutilised kõned peavad mitmed mainekad ühiskonnategelased, teiste seas ka USA endine president ja praegune rahuaktivist Jimmy Carter.

Eestis on võimalik konverentsi jälgida neljapäeval 28. mail kl 18.00 kuni kl 1.30 Reval Spordi veekeskuses, kus toimub temaatiline basseinipidu. Lisaks TEDWomeni sisukale programmile toimuvad virgutavad tegevused, näiteks on võimalik nautida Kinoteatri näitlejate Katariina Tamme ja Piret Krummi etteastet, samuti saab osaleda veetantsu sessioonil Märt Agu juhendamisel ning kus tantsuks mängib Heidy Purga.

«Eestis on vaja elutervet arutelu naiste rolli üle,» sõnab Elina Kivinukk, TEDxTallinnWomen üks korraldajatest. «Soovime olla osa ülemaailmsest kogukonnast, kellele TEDWomenit näidatakse, ometi oleme sellele lisanud oma isikupärase formaadi.»

Teine osa toimub reedel 29. mai hommikul kl 9.00-12.00 Kochi Kohvitoas, kus peab oma TEDx-kõne ka kirjanik ja kommunikatsioonispetsialist Sass Henno.

TED on üks maailma populaarsemaid konverentside sarju, mis seob endas tehnoloogia, meelelahutuse ja disaini ning mille raames jagavad silmapaistvad inimesed oma ideid 18 minuti jooksul. TEDWomen on sarja alaüritus, mis seab kõnede keskseks teemaks naised ja nende rolli ühiskonnas

TEDxTallinnWomenit on toetanud Postimees, Datel ja kümned vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles