Terroristid plaanisid rünnakuid Euroopa suurlinnades

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terroristid plaanisid rünnakuid Euroopa suurlinnades. Fotol Suurbritannia terrorismisvastane politseiüksus olukorda jälgimas
Terroristid plaanisid rünnakuid Euroopa suurlinnades. Fotol Suurbritannia terrorismisvastane politseiüksus olukorda jälgimas Foto: SCANPIX

Mitme Euroopa riigi ja USA luure jõudis jälile, et terroriorganisatsiooniga al-Qaeda seotud rühmitus plaanis Euroopa suurlinnades rünnakuid korraldada.

Pakistanis tegutsev rühmistus valmistas ette rünnakuid, mis oleksid üheaegselt pidanud toimuma nii Suurbritannias, Prantsusmaal kui ka Saksamaal, kirjutab Sky News.

Need rünnakud oleksid olnud sarnased 2008. aastal Indias Mumbais tehtud rünnakutega.  Mumbais rünnati kolme päeva jooksul kaht luksushotelli, suurimat rongijaama ja juudikeskust.

Arvati, et Mumbai terrorirünnaku korraldajad, kümmekond hästirelvastatud ja põhjaliku väljaõppe saanud võitlejat kuuluvad Pakistani relvarühmitusse Lashkar-e-Taiba. Hiljem võttis rünnakute eest vastutuse üsna tundmatu rühmitus Deccani Mudžahideenid.

Sky Newsi väitel hoiti Euroopa rünnakud ära sellega, et  USA ründas Pakistani mitmel korral mehitamata lennukitega. USA luure andemetel olid terroristid oma ettevalmistustega juba üsna kaugele jõudnud.

Suurbritannia ega USA võimud ei soovinud avalikuks tulnud informatsiooni kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles