Bassiäss

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Vaigla- Heights
Raul Vaigla- Heights Foto: Kuvatõmmis

Raul Vaigla

Heights

Raul Vaigla

Hinne: 4

Raul Vaigla on olnud aastakümneid Eesti vaieldamatu esibassist ning kuulub kahtlemata endiselt kodumaiste elektribassi mängijate eliiti. «Heights», mis dokumenteerib tema mängutehnilist virtuoossust ja mitmekülgsust, on Vaigla teine sooloplaat pärast 2003 ilmunud albumit «Soul of Bass». Nagu eelmisel, teeb ka uuel plaadil lisaks Eesti muusikutele kaasa soomlasi: trompetist Tero Saarti ja trummar Sami Kuoppamäki. Neljas loos laulab Raul Vaigla tütar Marie M. Vaigla, kelle esitustest on vast mõjuvaim norahjonesilik lõpulugu «Guide Me Home».

Muusika ja meeleolu poolest on plaat vaheldusrikas. On nii vana kooli fusion’i (Jaco Pastoriuse maiku «Funky Monkey Business», «Far from Marcus Square» ning cathy pop-jazz’iliku meloodia ja harmooniaga «Yesterdays Weather»), mõned interlüüdid soolobassile ning paar lugu, mis paneb rõhku seisundile ja meeleolule ning mida seob jazz’iga pigem musitseerimislaad kui muusikalise materjali harmooniline ja vormiline plaan. Selliste seas on ka albumi ainus cover «Riders on the Storm», mis jääb siiski The Doorsi oivalisele originaalile alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles