Video: Indrek Tarand võtaks ühe pagulase kas või oma perre elama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eestimaa uhkus» 2014: seltskond
Indrek Tarand
«Eestimaa uhkus» 2014: seltskond Indrek Tarand Foto: Erlen Štaub

Euroopa Komisjon esitles eile Euroopa rände tegevuskava Vahemere kriisisituatsiooni kiireks lahendamiseks.

Mai lõpus teeb komisjon otsuse kuidas jaotada ELis selgelt rahvusvahelist kaitset vajavaid inimesi. Ettepanek alalise ELi süsteemi kohta, mille alusel massilisest sisserändest tingitud hädaolukorras inimesi ümber asustada, esitatakse 2015. aasta lõpus.

Mai lõpus tehakse ka ettepanek ELi ümberasustamiskava kohta, mille raames tagatakse kõikide liikmesriikide peale kokku 20 000 kohta Euroopas selgelt rahvusvahelist kaitset vajavatele põgenikele.

TV3 käis uurimas Europarlamendi saadikult Indrek Tarandilt, mida tema asjast arvab, kuna Eestis asuv pagulaskeskus on juba praegu ülerahvastatud. Seal on ka vaid 30 kohta, kuid sees on juba 80 inimest. Kuhu me need uued pagulased veel paneme?

Indrek Tarand: Mina võtaksin kas või oma perre ühe pagulase. Loomulikult tuleks ennast natukene koomale tõmmata, aga ei ole nii hull see asi.

Aga meil on ju ka Valgjärve koolimaja eurorahade eest ehitatud, mida koolimajana enam kahjuks kasutada pole võimalik, sest pole lapsi ja see koht on ühe euroga müügis. Võib-olla riik ostab selle ära ja kohandab selle nii, et saab inimesi vastu võtta.

Rõhutan, et 320 pagulast, kelle Eesti peaks vastu võtma, on väga tühine hulk. Neid pagulasi on ju tegelikult miljoneid.

Kas sina võtaksid kas või ühe pagulase enda poole elama?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles