Vanemuine laenab soomlastele «Puhastust»

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastuse "Puhastus" proovist Vanemuise väikeses majas. Pildil näitleja Liisa Pulk.
Stseen lavastuse "Puhastus" proovist Vanemuise väikeses majas. Pildil näitleja Liisa Pulk. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tuleval aastal jõuab Vanemuise lavastus «Puhastus» Soome rahvusteatri lavale. Külalisetendused tuleva aasta 21. ja 22. jaanuaril saavad teoks teatri kunstilise juhi Mika Myllyaho kutsel.


Myllyaho käe all nägi 2007. aastal Soomes ilmavalgust Sofi Oksaneni «Puhastuse» esmalavastus, teatas Vanemuise pressiesindaja. Sellest ka huvi näha Vanemuise versiooni samast loost.

Vanemuise teater on Soomes palju külalisetendusi andnud. Tihti on külastatud Tamperet, vähem Helsingit. «Puhastuse» etenduste näol on aga tegemist Vanemuise 141. aastase ajaloo esimeste külalisetendustega väärikas Soome rahvusteatris, rääkis Vanemuise draamajuht Sven Karja.

Soome rahvusteatri kunstilise juhi ning näitekirjaniku Mika Myllyahoga seovad Vanemuist veel kaks lavastust, mis pärinevad tema sulest. Teater mängib praegu tema etendusi «Paanika» ja «Kaos».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles