Stig Rästa: loodan saada Eurovisioonilt kogemuse, mis jääb meelde kogu eluks

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotandem: Stig Rästa avastas Lehtsest pärit laulupartneri Elina Borni 
tänu Youtube’i videole.
Eurotandem: Stig Rästa avastas Lehtsest pärit laulupartneri Elina Borni tänu Youtube’i videole. Foto: Stina Kase

60. Eurovisioonil Eestit esindava laulu «Goodbye to Yesterday» autor ja üks esitaja Stig Rästa kinnitas vahetult enne ärasõitu Türki ja sealt edasi Viini, et laulu kirjutades soovis ta luua midagi sellist, mida ka kümne aasta pärast meelsasti kuulatakse.

Üheksal korral Eesti Eurovisiooni eelvoorus eri kooslustega osalenud Stig Rästa kogemus kordab tuntud ütelusi: harjutamine teeb meistriks ja sihikindlus viibki sihile. Ta nendib, et kui ansambel Traffic, mille liige ta on, lauluga «See päev» 2009. aastal teiseks jäi, oli see piisavalt hea märk, et tulla võistlusele üha uuesti tagasi. «Eks tundus, et kui on võimalik saavutada teine koht, siis on ehk võimalik ka esikoht võita,» ütleb ta.

 

Poplaul peab olema hetkega haaratav

35-aastane laulja, laulukirjutaja, pillimees ja produtsent Rästa on kaasa löönud ansamblites Slobodan River, Outloudz ja Traffic, ning veel enne Viini-sõitu põikaski ta viimasega mõneks päevaks läbi Türgist, et seal Euroopa päeval esineda.

Muusik tunnistab, et elu on pärast võitu «Eesti laulul» kardinaalselt muutunud. «Seoses Eurovisiooniga on olnud iga päev väga palju tegemist, ja kuna võtsime veel ette ülesande valmis saada Elina (Elina Born, Eestit tänavu Eurovisioonil esindava laulu «Goodbye to Yesterday» teine esitaja – toim) debüütalbumi, siis vaba aega peaaegu ei olnudki. Koju jõudsin ainult magama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles