Mitmekülgne laser aitab paljude iluprobleemide korral

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laserprotseduur.
Laserprotseduur. Foto: SCANPIX

Üha enam võib kohata reklaame, mis kutsuvad naisi IPL- ja laserprotseduure proovima. Uurisime Revivre Ilukeskuse tegevjuhilt Piibe Varemalt, mida sellised teenused endast kujutavad ja kellele need sobivad.

Piibe Varema sõnul on IPL ehk intensiivne pulseeruv valgus (Intensiv Pulsing Light) põhimõtteliselt sama mis lasergi, sest töötab valgusega, kuid valgusallikas on teine. «Laserid emiteerivad ühte kindlat lainepikkust, aga IPL-il on see spekter laiem,» selgitab ta.

Laser või IPL-i abil saab näiteks eemaldada püsivalt karvu, pigmendilaike, kapillaari- ja veenilaiendeid ja angioome. Ka parandab see päikesekahjustatud ja fotovananenud nahka, aeglustab naha vananemisprotsessi - silub peeneid kortse, ühtlustab jumet ja parandab nahatekstuuri. Osade laseritega saab teostada ka koorimist. Küll tasub teada, et nahapinguldust laseriga soovitatakse peale 30. eluaastat.

«Laser/IPL on antud näidustustele tegelikult ainus väga tõhus lahendus,» märgib Varema, kelle sõnul alternatiivid praktiliselt puuduvad või on väga ebeafektiivsed.

Ihaldatud tulemuse nimel tuleb ka vastavalt rahakotti kergendada. Kuigi hind sõltub Varema selgitusel töödeldava ala suurusest, jääb näiteks fotonoorendus hind umbes 140-300 euro kanti, bikiinipiirkonna laser- või fotoepilatsioon 60-100 euro, kaenlaaluste laser- või fotoepilatsioon 40-80 euro ja säärte laser- või fotoepilatsioon umbes 150 euro kanti. Pigmendilaigu eemaldamine võib maksma minna umbes 30-70 eurot ning kapillaarilaiendite eemaldamine ninalt 50-90 eurot.

«Tulemuse kestmine sõltub iga kliendi naha eripärast,» tunnistab ekspert. «Tavaliselt on need (pigmendilaigud, kapillaarilaiendid - toim.) korduma kippuvad probleemid ja mingi aja möödudes tekib vajadus protseduuri korrata. Mida vanemaks me saame, seda õhemaks me nahk muutub. Eelsoodumus koos elustiili, haiguste, toitumise ja päikesega on jätnud meisse oma jälje, seetõttu on ka need probleemid korduvad.»

Kuigi karvaeemalduse tulemus on Varema sõnul püsiv, võib aja jooksul siiski lisanduda mõni üksik uus karv, aga karvakasv endises mahus ei taastu. Tulemus ei pruugi püsida vaid väga tugeva hormonaalse tasakaalutuse puhul. «Protseduuride toime ja efekt on muidu alati samad,» lisab ta.

Selleks, et kvaliteetses tulemuses kindel olla, tasub kliendil uurida, millist tehnoloogiat salongis kasutatakse. Näiteks on kindlam juba siis, kui teenusepakkuja ei pelga masina tootja nime oma kodulehel välja kuulutada. Samuti omavad need aparaadid CE, FDA ja ISO sertifikaate. 

Paraku ei sõltu teenuse kvaliteet alati masinatest, vaid ka teenindaja oskustest. «Isegi väga hea aparaadi puhul võib protseduuri efektiivsus kannatada teenindaja kogenematuse tõttu,» tõdeb Varema. «Tasub eelistada salonge, kellel on pikaajalised kogemused ja koolitatud oma ala spetsialistid.»

Kõigile siiski laserprotseduurid ei sobi ja võivad olla suisa ohtlikud väga tumeda nahaga inimestele või ka tugevasti päevitunud naha puhul, sest tekib pindmise põletuse oht, mis võib jätta armid või hüperpigmentatsiooni. Lisaks ei sobi laserprotseduurid rasedatele ja imetavatele naistele, südamestimulaatoriga inimestele ja neile, kes põevad epilepsiat, rasket diabeeti, nahavähki või luupust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles