Romantika meistriklass: pulmad välismaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks elu tähtsamaid päevi on kindlasti see, kui seistakse kõrvuti oma kõige kallimaga ja vannutakse igavest armastus. Üheks ja järjest tihedamini kasutatavaks võimaluseks on pidada pulmapidu koos tseremooniaga hoopis Eestist kaugemal. Ühtlasi on soovi korral võimalik ka mesinädalad kohe ära pidada. 

Sellega seonduvalt on hea võtta hetk ja mõelda läbi paar punkti. Toome Estraveli soovitused pulmapidu seitsme maa ja mere taga planeerimiseks.

Päris või justkui päris?

Tseremooniaid on võimalik korraldada kahte sorti – ainult sõrmuste vahetamise tseremoonia või tseremoonia koos vannete andmise, seadusliku abielutunnistuse ja kõige muuga. Ausalt öeldes ei jää üks teisele grammigi alla.

Kõige rohkem paberimajandust kaasneb täismänguga. Siinkohal tuleb meeles pidada, et enamikes sihtkohtades peavad vajalikud paberid jõudma sihtkohta vähemalt 1 kuu enne tseremooniat. 

Sõrmuste vahetamise tseremooniat on planeerida kõige lihtsam, sest see ei tähenda ülalmainitud paberitega jändamist. Ka maksumuselt on see soodsam ning nende kahe põhjuse pärast soovitab reisibüroo seda ka ise tihti oma klientidele. 

Üks hea võimalus kergema vaevaga pääseda on vormistada paberid enne reisi Eestis ära, ent sõrmuste vahetamise tseremooniat ja järgnevad tähistamist korraldada juba valitud romantilises sihtpunktis.

Varbad liivas või nina lumes?

Kui on ära otsustatud, mis tüüpi tseremooniat korraldada soovitakse, peab välja mõtlema ka sihtkoha. Enamjaolt tuleneb sihtkoha valik tulevase noorpaari eelarvest. Üldjoontes on maksumused Euroopa puhul 2000-2500 euro ringis ja mujal maailmas alates 4000 eurost. Kõik oleneb muidugi sellest, milliseid teenuseid juurde soovitakse ja millises hotellis ööbitakse.

Suur roll maksumuses on sihtkoha hooajal. Kõrghooajal on ka pulmapeod kordades kallimad, sest kõigi eelduste kohaselt ei ole Eesti noorpaarid ainukesed. Sellest tulenevalt tõusevad ka hotellimajutuse, lennupiletite ja muude teenuste hinnad.

Ämmad-äiad ka kaasa?

Ka seltskonna suurus tuleb varakult ära otsustada. Kui ämmad-äiad alles viimasel minutil kaasa kutsuda, võib ainuüksi pulmapeo õhtusöögi või hotellimajutuse hind kordades kallimaks minna. See võib aga eelarve lootusetult lõhki ajada või siis võib juhtuda, et kallid inimesed peavad sellest erilisest elamusest loobuma.

Kui noorpaar otsustab korraldada pulmi eksootilises kohas välismaal, siis kindlam on usaldada reisi ja tseremoonia organiseerimine professionaalidele – siis ei pea armunud noored romantiliste hetkede nautimise asemel oma aega ja närve kulutama kõikvõimalike ootamatute olukordade lahendamisele. 

Estraveli kogemused näitavad, et välismaa kasuks otsustanud noorpaaride lemmikkohtadeks on Dominikaani, Ameerika Ühendriigid, Sri Lanka, Santorini saared Kreekas ja teisegi Kreeka saared, Rhodose ja otseloomulikult Seišellid või Kariibi mere saared. Pulmatseremoonia korraldamine välismaal võib maksta 600 eurost 2000ni sõltuvalt soovitud teenustele ja lisadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles