Kosmeetiku nipid koduseks iluhoolduseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilukoolitaja ja T&M Ilusalongi omanik Merilin Markov-Valm on üks neist naistest, kes armastab ka ise pikutades kurgiviile silmadel hoida. Merilin peab väga oluliseks omal käel koduste vahendite kasutamist ja ka seda, et inimesed kasutavad toiduaineid või -lisandeid, et hoolitseda enda naha eest ise. 

Kas on ka mõni hea universaalne näomask, mille saaks valmistada kodustest vahenditest?

Ikka on! Üks neist on vana hea mesi, mille enne filmi algust kannan näole ja vaatamise ajal masseerin. Nii saab aega kasulikult kasutada!

Millised on teie enda lemmikud kodused protseduurid ja milliseid n-ö rituaale nende tegemine eeldab?

Mäletan oma esimest kodust protseduuri, mille tegin tänu vanavanaemale, kui veel päris noor olin. Ta rääkis, et meil, tänapäeva lastel, on ikka õnnelik elu - on hoolitsuseks näiteks spetsiaalsed šampoonid, aga nende ajal tuli läbi ajada väga vähesega. Sealt sai alguse katsetamine. Esimesena katsetasin muna. Kui see mul peas oli, tekkis mure, kuidas seda jälle peast ära saada. Vanavanaema unustas lihtsalt mainida, et kasutatakse munakollast, mitte muna! Nii algas munamaski tegemine. Enamasti kasutan maske saunas.

Üks hea retsept kehale:

• kolm lusikatäit mett (pehmendab, rahustab);

• lisada kohvipuru (koorib nahka);

• meresoola (samuti koorib ja parandab mikrohaavandeid).

Teine hea retsept juustele:

• munakollast (pehmendab);

• sidrunit (annab juustele ilusa läike).

Kuidas üldse suhtute omal käel koduste vahendite kasutamisse ja sellesse, et inimesed kasutavad toiduaineid või -lisandeid, et hoolitseda enda naha eest? Kas pooldate seda või pigem soovitate asjaga tegeleda elukutselistel?

Kas pooldan? Teisiti ei saakski olla! Arvan, et kõik kosmeetikafirmad on õnnelikud, et neil on toormaterjali, millest teha. Olen nii koduste vahendite kui ka professionaalide poolt. Kõik peab olema tasakaalus ja igaüks peab leidma just endale sobiva viisi. Ütleme nii, et kõik käib käsi-käes, kooskõlas sisemise tahtmise ja tunnetusega, võimaluste raames.  

Kurgiviilud silmadel - milleks see hea on?

Hea kõigeks! Mina olen üks neist naistest, kellele meeldib pikutada kurgiviilud silmadel ning nautida värsket kurgivedeliku rahustavat toimet.

Kevadega puhkevad õide ka naised, linnapilti ilmuvad värvid. Millised on selle kevad-suvise hooaja hittvärvid küünte hoolitsuses?

Kui me räägime hittvärvidest, siis nendeks on sinine, kollane ja hall. Samas nagu eelpool mainisin, siis tähtsal kohal on naturaalsus, lihtsus, aga ega ka värvid pole kuhugi kadunud.

Kui sagedasteks salongide külastajateks peate meie naisi ja kas protseduure võetakse julgesti ette või on midagi kindlat, mis läheb alati kaubaks?

Naiste soov end kauniks muuta kasvab järjest rohkem ajaga. Kindlasti mõjutab seda teenuste meeletult kiire areng. Naised on teadlikumad oma soovidest ning vaikselt hakkab kaduma niinimetatud kodutegijate trend. Üha enam eelistatakse salongide teenust koduteenusele. Leian, et see on ka mõistlik, sest pigem maksad salongis natukene rohkem raha (alati ei pruugi see ka nii olla) ning saad professionaalse ja korraliku teenuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles