Itaalia sai oma «kuningliku printsessi»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francesca Marina
Francesca Marina Foto: twitter

Briti uus printsess Charlotte sai sünnikingina kaasa terve riigi ja turvalise elu, kuid Vahemerel põgenikke vedanud alusel sündinud Francesca peab ootama 18 aastat, et saada Itaalia kodakondsust.

Cambridge`i printsess Charlotte Elizabeth Diana sündis 2. mail Londonis St. Mary haiglas ning ta vanemad, prints William ja Cambridge´i hertsoginna Catherine esitlesid teda hiljem rahvale, kirjutab The Local.

Pisiprintsess magas rahulikult oma ema süles.

Francesca Marina sündis samuti 2. mail, kuid hoopis teistes tingimustes, sest ta nägi ilmavalgust Itaalia mereväe alusel, millel olid Vahemerest möödunud nädalalõpul päästetud põgenikud.

Francesca aitasid ilmale Bettica aluse meeskonna meditsiinitöötajad.

Enne lapse sündi jõuti päästa nii Francesca nigeerlannast ema kui veel 653 inimest.

Francesca Marina sai oma nime Rooma paavsti Franciscuse kui sadama järgi. «Marina» tähendab itaalia keeles «väike sadam».

Hoolimata oma ema katsumustest sündis natuke üle kolmekilogrammine Francesca tervena ja jäi ellu.

Nii printsess Charlotte kui Francesca Marina jõudsid sotsiaalmeediasse.

«Kuigi Briti printsess sulatas ka itaallaste südamed, on meil oma Francesca Marina, keda saab samuti «kuninglikuks beebiks» pidada. Need kaks väikest tüdrukut sündisid väga erinevatesse maailmadesse,» teatas Itaalia rannavalve Twitteris.

Itaalia väljaande La Stampa ajakirjaniku Massimo Gramellini sõnul näitavad need kaks tüdrukut kui ebavõrdses maailmas me elame.

Kui Briti printsess Charlotte sai tiitlid ja jõukuse, siis merel sündinud lapsel on ees pikk tee enne kui ta Itaalias omaks võetakse.

Francesca Marina sündis Itaalias, kuid Itaalia seaduse järgi saab ta kodanikuks alles täisealisena ehk 18-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles