Vaata ja õpi, kuidas kanda triipe!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jessica Alba, Katie Cassidy, Jackie Cruz, Jenna Ushkowitz, Gwyneth Paltrow,  Margot Robbie, Sarah Hyland.
Jessica Alba, Katie Cassidy, Jackie Cruz, Jenna Ushkowitz, Gwyneth Paltrow, Margot Robbie, Sarah Hyland. Foto: Buzzfoto.com/AFF/XPOSUREPHOTOS.COM

«Vaata, mis tal seljas on!» sosistas teismeline tüdruk sõbrannale, viidates kõrvallauas istuvale veidi kõhetu olekuga tüdrukule. Sõbranna viskas pea hooletult kuklasse, tõi kuuldavale teeseldud naerupahvaka ning noogutas nõusoleku märgiks. Nad arvasid, et tüdruk jutuajamist ei kuule, kuna tal olid kõrvaklapid peas ja kuulas suure tõenäosusega muusikat. 

Esimene sõbranna jätkas: «Mu ema on kogu aeg rääkinud, et põikitriip teeb paksemaks!»

Nora - nii kutsuti tüdrukut, kelle triibuline kampsun kahele sõbrannale meeltmööda polnud - tegi, nagu poleks midagi kuulnud. Ometi ta kuulis ja kuuldud sõnad tegid haiget. Otseselt keegi ju ei öelnud, et ta oleks paks, või et kampsun oleks kole, aga ikkagi oli see häiriv, kirjutab osta.ee moeblogi

Ta oli saanud triibulise kudumi möödunud kuul oma 13. sünnipäevaks. Isa oli tööasjad niimoodi sättinud, et sai tulla täpselt tema sünnipäevaks koju. Tema selle kampsuni kinkiski. Nora oli rõõmus kingituse üle, kuid veel suurem oli rõõm selle üle, et isa tuli koju, tema sünnipäevaks… Tunnikell äratas ta mõtetest. Matemaatika. Tema lemmiktund. Üks tund veel ja siis saab koju!

...

Triibud, triibud, triibud! Kuidas neid välja kanda?

• Kõige lihtsam viis kanda triibulist särki või toppi, on kombineerida see teksadega. Lisa pealmiseks kihiks jakk või nahktagi.

• Hea idee on kanda triibulist T-särki või särki musta värvi alumise osaga - pükste või seelikuga. Klassikaline ja lihtne!

Foto: osta.ee

• Tihti on hommikuid, kui sa ei taha mõelda sellele, mida selga panna. Tahad lihtsalt midagi pikemalt mõtlemata kapist haarata, mis kätte juhtub. Selleks puhuks on hea valik pikem triibuline tuunika, retuusid ja tennised.

• Triibulise lihtsa lõikega kleidi juurde sobita saapad, kudum, kudumi peale lisa keskkoha rõhutamiseks vöö, pane beanie pähe ja oledki valmis! Pidulikuma riietuse puhul vaheta saapad lihtsalt kingade vastu.

• Aksessuaarid. Kui sulle meeldivad triibulised särgid ja topid ning sa tahad värskemat look’i, siis lisa juurde vest, ehe või hoopis värviline sall.

• Kui oled tagasihoidlikum, vali triipude osas neutraalsemad toonid. Kui aga oled julge, siis mine tugevate värvikombinatsioonide peale: punane ja valge, helepruun ja must, sinine ja valge.

• Rõhuta alati ainult ühte osa oma kehast - kui sa oled valinud alaosas triibulise seeliku, siis kanna ülaosas ühevärvilist ja tagasihoidlikumat riideeset ja vastupidi.

Triibud on omamoodi klassika ja alati moes. Igal kevadel kerkib triibuteema moemaailmas ja tänavapildis ikka ja jälle esile. Mulle mereteema ja triibud meeldivad, nad on ühteaegu klassikalised, kuid toovad alati särtsu ja värskust väljanägemisse. Kõige rohkem meeldib mulle endale kanda kooslust: triibuline topp, valged sirge lõikega püksid, tumesinine bleiser ja punane siidirätik. Samuti on mul üks tumesiniste-valgete laiade triipudega villane bleiser, mille kombineerin tumesiniste alt kitsenevate viigipükste, valge lihtsa särgi ja punaste espadrillidega. Mõnusalt ja mugavalt tunnen ennast ka triibulise topi, teksade ja nahktagiga nii, nagu esimeses punktis sullegi soovitasin.

Igivana küsimus - kas põikitriip lisab volüümikatele naistele lisakilod?

Moeeksperdid on alati arvanud, et pluss-suurused inimesed ei peaks kandma põikitriipu, kuna see loob illusiooni volüümikamast ja suuremast kehast. Kuid tänapäeval on lükatud need arvamused ümber ning arvatakse otse risti vastupidi, et põikitriip teeb pluss-suuruses inimesed pikemaks ja kaunimaks. Väidetakse, et kui on soov midagi oma keha juures varjata, siis põikitriip on suureks abimeheks ja soovitatakse pigem vertikaaltriipe vältida, mis loovad illusiooni laiemast ülakehast ja toovad esile isegi väikese kõhukese. 

No mine võta kinni, kumb siis õige ja kumb vale on? Kui triibulist tapeeti seina panna, siis kerkivad küll laed justkui kõrgemaks. Nii omavahel naljatades - Lasnamäe paneelmaja korterist saab kerge vaevaga Kadrioru oma. Selle loogika kohaselt peaks justkui inimene ka vertikaaltriipudega särki kandes «pikemaks venima». Küllap see nii ongi saledama kehatüübi puhul. Kurvikama naise puhul aga teeb vertikaalne triip laiemaks ja maskuliinsemaks. Horisontaalsete triipude puhul soovitatakse pluss-suuruses naistel valida tumeda põhjaga ja heledate triipudega särk või topp. Tume põhi seetõttu, et tume mõjub salendavalt. Triipude juurde võiks alati kombineerida ühevärvilised tumedad püksid või seeliku, mis seovad kogu outfit’i ja loovad illusiooni saledamast figuurist.

Kui sul juhtub olema pirnitüüpi keha, siis väldi alaosas triipu, mis su puusi visuaalselt veelgi suurendavad.

Ilusad triibulised tooted leiad siit, siit, siit, siit ja siit. Triipe tuleb kasutada targalt ja panna need enda kasuks tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles