Kurt, 90ndad ja soov surra

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Cobain seal, kus talle kõige enam olla meeldis – kodus.
Kurt Cobain seal, kus talle kõige enam olla meeldis – kodus. Foto: Kaader filmist

Väga raputavate uudiste puhul jääb ju ikka meelde koht, kus seda kuuldakse. Mina mäletan, et läksin naabrimehe juurde piima tooma ja naabrimees teatas, et üks tähtis muusik olevat ennast maha lasknud, et kas ma ei tea. Vastasin, et ei tea. Naabrimees lüpsis lehma edasi. Koduteel ikka mõtlesin pingsalt, kes küll see olla võis.

Mõne aja pärast selgus tõde. Seda oli väga kurb kuulda, mitte et ma selleks hetkeks Nirvana plaate väga kuulnud olin. «Smells Like Teen Spiritit» muidugi teadsin ja üht-teist veel.

90ndate keskel oli vist igal teisel vanuses 10–17 Kadaka turult ostetud Nirvana T-särk või pusa. Mul ei olnud, sest tundus plass seda kanda, kuna igaühel oli. Tundus, et seda kandsid eelkõige nõmedikud, kes Nirvanast teadsid äärmisel juhul MTV Unplugged salvestuse lugu «Where Did You Sleep Last Night».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles