Maailm vajab 35 aasta jooksul enam kui 2700 miljonilinna!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India linn Mumbai.
India linn Mumbai. Foto: SCANPIX

Briti kuningliku arhitektuuriinstituudi direktor Jane Duncan ütles Euroopa arhitektide nõukogu peaassambleel Tallinnas, et maailma arhitektuuri arengule pakub väga palju võimalusi järjepidev linnastumine, mis nõuab suurt loomingulisust ja leidlikkust, kuidas piiratud linnaruumis luua funktsionaalselt õnnestunud arhitektuuri.

«Vaid 1,5%-l maailma maismaa territooriumil toodetakse 50% maailma sisemajanduse koguproduktist, mistõttu majandused on väga tugevalt kontsentreerunud kindlatesse kohtadesse ning see protsess jätkub samas vaimus,» rääkis Jane Duncan. «Arenevates regioonides kasvab linnarahvastik järgneva 35 aasta jooksul kahekordseks ning miljonilinnu tuleb juurde rohkem kui 2700. Nendes muutustes on arhitektidel võimalusi rohkem kui kunagi varem.»

Möödunud nädala lõpus kogunes Tallinnas ligi saja liikmeline Euroopa arhitektide nõukogu (Architects Council of Europe) peaassamblee, mis tähistas siin ühtlasi oma 25ndat sünnipäeva. Arhitektuurimuuseumis toimunud konverentsil «Special Session – Internationalisation & Responsibility» astusid lisaks Euroopa arhitektide delegatsioonile eesotsas ACEi presidendi Luciano Lazzariga üles veel ka maailma arhitektide liidu president Esa Mohamed, Ameerika arhitektide instituudi president Elizabeth Chu Richter ning Briti kuningliku arhitektide instituudi president Jane Duncan.

Eestist tegi ettekande Arhitektuurimuuseumi direktor Triin Ojari, kes rääkis siinsest kogemusest uue ja vana arhitektuuri kooseksisteerimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles