Arvo Pärti üllatati külaskäiguga

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk lastelaulude plaadi salvestamiselt. Klassikaraadio kuulajad valisid sel kevadel läbi aegade parimaks plaadiks Arvo Pärdi «Tabula Rasa». Fotol ongi hetk, mil  Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder tegi Eesti Raadio stuudios lasteplaati salvestanud Arvo Pärtdile üllatusvisiidu, et anda üle aukiri.
Hetk lastelaulude plaadi salvestamiselt. Klassikaraadio kuulajad valisid sel kevadel läbi aegade parimaks plaadiks Arvo Pärdi «Tabula Rasa». Fotol ongi hetk, mil Klassikaraadio peatoimetaja Tiia Teder tegi Eesti Raadio stuudios lasteplaati salvestanud Arvo Pärtdile üllatusvisiidu, et anda üle aukiri. Foto: Klassikaraadio

Arvo Pärdi "Tabula rasa" valiti Klassikaraadio poolt kõigi aegade Eesti klassikaplaadiks. Kuna Pärt neil päevil just raadiomajas oma peagi ilmuva lastelaulude plaadi kallal töötab, saadi pigem erakliku olekuga helilooja kätte ja anti talle auhind üle.
 

Arvo Pärt ütles ERR raadiouudistele oma "Tabula rasa" plaadi kohta, et see tema enda lemmikplaat ei ole ja et vahel ei tunne ta esimese hooga seda muusikat äragi, kui äkki selle keskele juhtub, aga see on tõsiselt võetud ja loodetavasti on see neile paljude inimeste jaoks midagi tõsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles