Aja auk. Marvini surm

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marvin Gaye
Marvin Gaye Foto: Kuvatõmmis

1. aprill on naljapäev, nagu me hästi teame. Sel naljakal päeval 1984. tulistas soulilaulja Marvin Gaye isa teda kaks korda rindu, mille tagajärjel mees suri. Järgmisel päeval oleks Marvin saanud 45-aastaseks.

1939. Marvin Pentz Gay jr nime all sündinud soulilegend ja uuendaja sai kuulsaks 1960ndate lõpul, salvestades plaadifirma Motown märgi all muusikat, millest selle perioodi suurimateks hittideks said koos Tammy Terrelliga lauldud «Ain’t No Mountain High Enough» ja «Heard It Through The Grape Wine»

1971. andis ta välja albumi «What’s Going On», kuhu olid sugenenud sotsiaalkriitilisemad teemad, osatades nii poliitilist situatsiooni kui keskkonnaküsimusi. Motowni boss Berry Gordy ei tahtnud küll alguses sellise teemapüstitusega plaadist midagi kuulda, sest talle tundus, et see paneb paugu Marvini seksisümboli imagole. Vastupidiselt bossi ootustele kujunes plaat aga edukaks ja sellest sai Marvini esimene üle miljoni koopia müüdud kauamängiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles