Iiris avaldas Berliinis muusikategelastele muljet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiris Vesik
Iiris Vesik Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Tallinn Music Weekil Skype'i auhinna pälvinud Iiris ning eelmisel aastal noore jazzitalendi tiitli pälvinud Kadri Voorand astusid eelmisel nädalal üles Berliinis, ülemaailmse muusikamessi Popkomm festivalikavas.

Iiris andis Berliinis lausa kolm kontserti: ehedas Kreutzbergi klubis SchwuZ, kus toimus ka Tallinn Music Week'i, Euroopa Kultuuripealinn Tallinna, Jazzliidu, Eesti Muusika Ekspordi ja Berliinis asuva Eesti Saatkonna poolt korraldatud meeleolukas vastuvõtt «Meet Estonia», kabareeteatris La Vie En Rose ning Popkommi-välisel soolokontserdil Kaffee Burgeris. Kadri Voorand astus võluva kavaga üles Popkommi jazzifestivali Jazzkomm laval.

Eesti vastuvõtule ning sellele järgnenud Iirise kontserdile klubis SchwuZ tuli kohale rahvusvaheline seltskond muusikaettevõtjaid ja ajakirjanikke nii Põhjamaadest, Saksamaalt, mujalt Euroopast kui ka Ameerikast ja Uus-Meremaalt.

YLE popmuusika arengujuht ja Radiomafia kunagine peatoimetaja Jukka Haarma kommenteeris: «Iiris on üks neist vähestest artistidest, kelle loomingus leiavad õige tasakaalu kunst ja ehe loomingulisus ning samas ka väga hea poploo tunnetus.»

Ajakirjade Drowned in Sound ja the Clash kaasautor Vasilis Panagiotopoulos lisas: «Iirise lavaline olek on muljetavaldav, olles ise pisike ja habras, on tal võimas haare publiku üle, mis töötaks ka suurtel lavadel.»

Kadri Voorandi kohta kirjutab Jazzkomm festivali veebiväljaanne: «Võimas hääl ja erakordselt särav etteaste Eesti lauljatarilt».

Nii Kadri Voorand kui Iiris on saanud Popkommil esinemisest nii kasulikku tagasisidet kui ka konkreetseid pakkumisi. Iirise laual juba konkreetseid plaadifirma- ning agentuuripakkumisi ning Kadri vastu on tundnud huvi nii rahvusvahelised managerid kui välisplaadifirma.

Kinnitatud on ka Iirise järgmine oluline välisesinemine 20-23 oktoobril toimuva Lost In Music festivali kavas. Musiikki & Media messi raames aset leidval Soome olulisemal uue talendi festivalil jagab Iiris esimese festivalil üles astuva Eest artistina lava rahvusvahelist tunnustust leidnud Soome bändidega K-X-P, Villa Nah ja Le Corps Mince Francoise. Festivalikavast leiab ka staare mujalt maailmast nagu Biffy Clyro ja Einstürzende Neubauten.

Nii Popkommile kui Lost in Music festivalile valiti Eesti artistid esinema Tallinn Music Week programmist. Tallinn Music Week 2011 leiab aset 24-26 märtsil, Euroopa Kultuuripealinna pidustuste kavas.

Bändide taotlusi programmis osalemiseks hakkab www.tallinnmusicweek.ee vastu võtma alates 1. novembrist 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles