Turistidel soovitatakse «Tähesõja» võttepaikadest džihadistide tõttu eemale hoida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tähesõja» filmide üks võttepaiku Tuneesias Neftas
«Tähesõja» filmide üks võttepaiku Tuneesias Neftas Foto: SCANPIX

«Star Wars» (Tähesõjad) filmide fännidel soovitatakse hoduda külastamast Tuneesias nende filmidega seotud paiku, kuna neis kohtades on džihadistid aktiivseks muutunud.

Tuneesia Tataouine andis «Tähesõja» filmides nime Luke Skywalkeri koduplaneedile Tatooine`ile, kirjutab Huffington Post.

Tataouine´is on aga aina enam neid, kes soovivad minna Liibüasse ja liituda äärmusrühmituse Islamiriigiga.

CNNi andmetel avastati sellest linnast kaks relvapeidikut, milles oli granaadiheitjaid ning suur kogus laskemoona.

Kuigi Tataouine`is otseselt ei filmitud «Tähesõja» filme, ei asu see siiski kuigi kaugel neist paikadest, kus võtted toimusid.

Lehekülje starwars.com andmetel tahtsid filmitegijad alguses planeet Tatooine kohta kasutada nimetust Utapau, kuid võtsid siiski eeskujuks Tuneesias asuva linna nime.

«Tähesõja» filmide fännid käivad üsna sageli Tuneesias võtetega seotud paikades, kuid nüüd anti hoiatus, et osadesse kohtadesse ei tasu minna kogema «ekstreemturismi».

Möödunud nädalal ründasid terroristid Tuneesia pealinnas Tunises asuvat kuulsat Bardo muuseumit, kus on palju Vana-Rooma mosaiike. Rünnakus hukkus 23 inimest, kellest enamik olid Euroopast pärit turistid.

Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik ning selle panid toime Liibüas väljaõppe saanud tuneeslased.

 Pärast Bardo muuseumi rünnakut andsid mitmed riigid Tuneesiasse reisimise hoiatuse, millele lisandus nüüd ka «Tähesõja» filmide võttepaikade külastamise hoiatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles