Pariisis tehti Eiffeli tornile ja raudteejaamale pommiähvardus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Pariisis Eiffeli torni juures
Politsei Pariisis Eiffeli torni juures Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinna Pariisi politsei pidi eile õhtul pommiähvarduste tõttu inimestest tühjendama nii Eiffeli torni kui ka ühe raudteejaama.

Politsei sõnul teatas Eiffeli torni pommiohust tundmatuks jäänud helistaja, kes võttis ühendust torni heakorra eest seisva firmaga, edastab mtv3.fi.

Politsei eriüksus ja pommikoerad otsisid Eiffeli torni korrus korruse haaval läbi, kuid pommi ei leitud. Selgus, et tegemist oli valehäirega.

Lisaks Eiffeli tornile evakueeriti inimesed ka lähedal asuvast Champ-de-Marsi pargist. Piirkonnas oli inimesi siis umbes 2000.

Eiffeli torn on tavaliselt lahti kuni kella 23. 00 ning see on ka õhtusel ajal väga populaarne külastuspaik.

Pariisis suleti eile õhtul pommiähvarduse tõttu ka kohalike lähirongide jaam Saint-Michel  - Notre-Dame. Raudteejaam oli suletud umbes tunni ja avati  uuesti kui politsei ei leidnud märkigi pommist.

Prantsuse riigiraudtee firma SNCF kinnitusel teatas neile pommiohust nimetu isik.

Saint-Michel – Notre-Dame jaamas 1995. aastal toimunud pommiplahvatuses hukkus kaheksa ja sai vigastada 80 inimest.

Uudisteagentuuri AFP andmetel ei ole teada, kas pommiähvardused on seotud Prantsuse parlamendi poolt vastu võetud burkakeeluga.

Prantsuse parlamendi ülemkogu võttis eile vastu seadusemuudatuse, mis keelab nägu katva rõivastuse kandmise avalikes kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles