Tihemetsas näeb 150 seeneliiki

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile pärastlõunal avati Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) Voltveti koolituskeskuses Tihemetsa alevikus seenenäitus, mida saab tasuta külastada neljapäeva õhtuni.

Vaadata on Tihemetsa ja Kilingi-Nõmme metsadest korjatud ligi 150 seeneliiki, sealhulgas mullu esimest korda Eestis leitud parasiitpuravik.

Parasiitpuraviku (Xerocomus parasticus) kohta väidab “Seente entsüklopeedia”, et seda õlgkollase kuni punakaspruuni varjundiga kübarat kandvat puravikuliiki Eestis ei leidu. Ometi leidis PKHK õpetaja Sirje Parrol just selle üliharuldase seene kasvamas Saarde valla metsas ja seeneteadlasele Erast Parmastole saadetud foto järgi sai kinnituse, et see on parasiitpuravik.

PKHK Voltveti koolituskeskuse ja PKHK Tihemetsa metskonna korraldatud seenenäitusega samas ruumis on avatud fotograafiahuvilise Helen Grossi looduspiltide näitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles