Nädala plaat. Aeg kindad varna riputada

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madonna
Madonna Foto: Kuvatõmmis

Madonna

«Rebel Heart»

Interscope

Hinne:3

Ülikooliajal kirjutasin väga pretensioonika kursusetöö, mille lähtealused jäid mulle endalegi väga abstraktseteks, kuid töö käigus järjest suuremat mõõtu omandanud soov oli ilmselt kuidagi müstiliselt tunnetada tervet popkultuuri substantsi, tungida ei vähema, ei rohkema kui Tõe enese sisse. Võib öelda, et see ka õnnestus, sest tõde selgus. Muuhulgas sai seal kirjutatud Madonnast. Ühe peatüki alapealkiri oli Madonna-masin ja käsitlusele tuli selles ka Madonna üks tuntumaid lugusid ja videoid «Vogue».

Nii Madonna-masinat kui «Vogue’i» ja ehk ka müstilist soovi tunnetada substantsi on aeg meenutada Madonna uue, iroonilist, postiroonilist või mitte üldse iroonilist pealkirja kandva «Rebel Heart» plaadi puhul. Madonna-masin meenus, kuna tegin arvustuste korras kindlaks, kasutades selleks spetsiaalset ja teadlaste poolt tunnustatud algoritmi, et Madonna teeb plaate suhtkoht järjepideva intervalliga, nii iga kolme aasta tagant plaat. «Vogue’i» kuulus fraas «strike a pose, there’s nothing to it»tuleb tsiteerimisele plaadi ühes parimas ja ühtlasi tehnoidsemas ja masinlikumas loos «Holy Water». Võimalik, et see on üldse plaadi üks parimaid ja efektsemaid hetki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles