Stockmanni parkimismajas sõidetakse öösel rattaga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattad
Jalgrattad Foto: Corbis / Scanpix

Tänavune Eesti maanteerattahooaeg saab omanäolise lõpu, kui reedel, 17. septembril kell 20 sõidetakse esimest korda Eestis rattaga sisetingimustes võidu.

Korraldajate teatel on tegu äärmiselt vaatemängulise võistlusega, mis toimub Stockmanni kaubamaja parkimismajas tulede valgel. Võistlejad sõidavad 900 meetri pikkusel rajal mööda poolkorruseid üles ning seejärel mööda spiraali alla.

Kokku lubatakse võistlusrajale kuni 125 ratturit, kes loositakse viide eelsõitu; osavõtjate limiidi täitudes registreerimine üritusele suletakse. Igast kvalifikatsioonisõidust saab edasi viis võistlejat, kelle vahel peetakse finaal. Nii eelsõitude kui finaalsõidu pikkus on 15 minutit.

Stockmanni kriteerium on omanäoline pilootprojekt, mille eesmärk on tutvustada rattasõiduvõimalusi eesotsas Filteri karikasarjadega laiemale publikule. Samuti muuta jalgrattasport uudistajate jaoks vaatemängulisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles