Rootsi kuningas: minu pikaajalise abielu saladus on eraldi vannitoad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia Foto: SCANPIX

Rootsi väljaanne Expressen kirjutab, et Rootsi kuningas Carl  XVI Gustaf  ja kuninganna Silvia lähevad märtsi alguses Soome visiidile ning enne seda toimus Stockholmis pressikonverents, kus nii Rootsi kui Soome ajakirjanikud said kuninglikule paarile küsimusi esitada.

Rootsi õukonna pressiesindaja Margareta Thorgreni sõnul olid kuningas ja kuninganna nõus hea meelega pressiga suhtlema.

Pressiesindaja sõnul peavad Carl XVI Gustaf ja Silvia Soomet tähtsaks riigiks, kuna tegemist on naabriga.

Teada on, et Rootsi kuningas ja kuninganna on aastakümnete jooksul Soomes käinud ka eraisikutena ja koos lastega puhkusel.

Üks Soome ajakirjanik esitas nüüdsel pressikonverentsil kuninglikule paarile küsimuse, et mis on nende 40 aastat kestnud abielu saladus.

Kuningas Carl XVI Gustaf vastas sellele talle omasel humoorikal viisil.

«Mul on kombeks nalja heita selle üle, et me elame väga suures majas. Drottningholmi loss on  suur ning seal on mitu vannituba. Just eraldi vannitoad on need, mis on meie abielu koos hoidnud. Saame olla piisavalt koos ja piisavalt eraldi, et me ei ole hakanud üksteisele närvidele käima,» teatas kuningas.

Mehe kõrval olnud kuninganna Silvia muigas selle vastuse peale, kuid edastas ka tõsisema põhjuse.

«Meie saladus on selles, et me olema parimad sõbrad ning tunneme üksteis läbi ja lõhki. Samuti me austame üksteist. Aeg on läinud kiiresti ning mul on raske uskuda, et oleme koos olnud 40 aastat,» lausus Silvia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles