Folk-trio Trad.Attack! sõidab USA-sse mainekale showcase-festivalile

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trad.Attack!
Trad.Attack! Foto: Kuvatõmmis

2014. aastal võimsa debüüdi teinud ansambel Trad.Attack! sõidab  USA-sse, et esineda ühel olulisemal Põhja-Ameerika showcase-festivalil "Folk Alliance International 2015". Sündmus toimub Kansas City's 18.-22. veebruaril.

 

FAI showcase-festivalile valiti 214 artisti, neist 14 on euroopast. Trad.Attack! on esimene Eesti ansambel, kes sellel sündmusel osaleb. Konverentsile kogunevad USA folk- ja maailmamuusika tööstuse esindajad, muusikud, managerid, festivalide korraldajad jne. Kokku umbes 2500 delegaati. (www.folkalliance.org)

Trad.Attack! kutsuti festivalile otse programmijuhi Aengus Finnani poolt pärast kohtumist Hispaanias. Aengus Finnan Trad.Attack!'i valimisest: "Ma tahtsin meie rahvusvahelist haaret laiendada ja otsisin midagi uut, dünaamilist, kuid samas pärimust esindavat muusikat. Kõigepealt haaras mind Trad.Attack!'i sõbralik, kirglik ja samas muretu natuur, kui kohtusin nendega Hispaanias maailmamuusikamessil Womex. Siis ma kuulsin nende muusikat ja ma ei kahelnud hetkeki. Trad.Attack! on särav näide tuleviku folgist ja ma olen kindel et nad kütkestavad meie publikut parimal moel."

Konverentsi avavad kontserdiga maailmakuulsad banjo-mängijad Bela Fleck ja Abigail Washburn. Lisaks kontsertidele toimuvad FAI-il ka erinevad paneelid, kus võtmeisikuteks on kindlasti sellel aastal kolonel Chris Hadfield (kanada astronaut ja muusik) ja kahekordne Grammy võitja Rita Coolidge.

Trad.Attack!'i agent Juliana Voloz: "Kõige parem viis uuele turule sisenemiseks on osalemine või veel parem esinemine sellistel showcase-festivalidel. FAI on USA turu üks olulisemaid ja suuremaid sellealaseid sündmusi!"

Viie Eesti Etnomuusika Auhinna "Etnokulp" võitja ja värskelt kahe Eesti Muusikaauhinnaga pärjatud Trad.Attack! esineb ametlikul showcasil 21.veebruaril. Lisaks mängivad nad viiel privaat-showcasil ning jagavad oma kogemusi paneelil "Breaking tradition". 

Ansambli tegemistega ja USA-s toimuvaga saab olla kursis: www.facebook.com/tradattack 

Trad.Attack!'i sõitu ja osalemist FAI-il toetab Eesti Kultuurkapital ja Eesti Esitajate Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles