Queeni kontserdil näeb Baltikumi suurimat videoseina

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddie Mercury ansamblist Queen
Freddie Mercury ansamblist Queen Foto: WENN

19. septembril Riia Arenal toimuv Queeni ja Paul Rodgersi kontserdi produktsioon toob kaasa Baltikumi kontserdiajaloos seninägemata videoseina, mis kaalub kaheksa tonni. Heli-, lava- ja valgustehnika tuuakse kohale 18 raskeveokiga.


«Korraldajale täitmiseks antud tehniline ettekirjutus nõuab videoseina kasutamiseks täielikku kontsertsaali pimendamist, et rohked eriefektid pääseksid terviklikult mõjule,» ütles kontserdi meediajuht Reno Hekkonens.

«Ligi 20-meetri laiune videosein on osa showst, millele Queen on erilist tähelepanu pööranud, lisaks ehitatakse Riia Arenale 12-meetri pikkune rahva sekka eenduv catwalk ning saali keskele lisalava,» lisas Hekkonens.

Queeni ja Paul Rodgersi maailmaturnee algab 15. septembril Moskvast, Riia kontsert on ainuke Põhjamaades.

«See on suur muusikasündmus hoolimata sellest, et Queeni karismaatilist liidrit Freddy Mercurit enam ei ole – muusika jääb meiega. Selle kõige adekvaatsemat esitust mis praegu üldse võimalik on, soovib näha igaüks,» sõnas meediajuht ja lisas, et ainuüksi Eestist läheb kontserti vaatama juba 4000 inimest.


***


20. sajandi mõjukaima ja edukaima rokilegendi ajalugu algas 1971. aastal, mil Brian May, Roger Taylor, John Deacon ja Freddie Mercury lõid ansambli Queen, mille esimene samanimeline album ilmus kahe aasta pärast.

Bänd sai maailmakuulsaks 1975. aasta plaadiga «A Night At The Opera», mille singlist «Bohemian Rhapsody» sai Queeni jaoks Suurbritannia kõigi aegade suurim singel.

Queeni liidri Freddie Mercury traagiline surm 1991. aastal ei lõpetanud bändi tegevust. May, Taylor ja Deacon jätkasid tööd Mercury ja Queeni ilmumata loomingu kallal. 1995. aastal ilmuski album «Made In Heaven».

Queen leidis uue hingamise 2005. aastal, mil ansambliga ühines Paul Rodgers, tänu kellele võeti ette kontsertturnee. Viimane taolise suurusjärgu tuur toimus 1986. aastal, enne Mercury haigestumist.

Grammy nominent Rodgers sai tuntuks ansamblite Free ja Bad Campany karismaatilise lauljana. Rodgers on teinud koostööd paljude tuntud rockstaaridega Jimmy Page`ist Bon Jovini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles