Ülemiste ekstreemil võistlevad omavahel auto, ratas ja rulluisk!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ülemiste freestyle'le" oodatakse võistlema üle saja hulljulge.
"Ülemiste freestyle'le" oodatakse võistlema üle saja hulljulge. Foto: Erakogu

Sel pühapäeval, 5. septembril 12-18 toimub Ülemiste keskuse parklas kuuendat korda Eesti närvikõditavaim downhill-võistlus, millel puuduvad igasugused reeglid.

Korraldajate teatel on “Ülemiste freestyle” ainulaadne noorte ekstremistide võistlus, kus ühendatud nii downhill'i kui street-võistluste elemendid. Ainulaadseks teeb võistluse see, et ei tehta vahet, kas sul on bmx või krossiratas, kas oled trikitaja või krossisõitja - rada on kõigile üks ja tingimused samad. Selliste reeglite ehk ilma reegliteta samalaadset võistlust lähikonnast teada ei ole.

Üritusel on ohtralt show-momente ja igal aastal on üks populaarsemaid atraktsioone “Big Air” ehk uisu ja ratta kõrgus- ning show-hüpped poroloonikasti. Võidab see, kes kõige kõrgemale hüppab.

Võistluse kõige hullem hetke saabub pühapäeval kella 15 ajal, kui omavahel võtavad kaugushüppes mõõtu auto, ratas ja rulluisk.

““Ülemiste freestyle’iga” on noored seni väga rahule jäänud,” tõdes Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits. “Usun, et pühapäeval toimuv "Freestyle" tuleb adrenaliinirohke ja pakub ereda elamuse nii noortele ekstreemsportlastele enestele kui kõigile kaasaelajatele.”

Sel aastal oodatakse võistlema ligi 100 ratta-, uisu- ja rulameest ja naist. Esimest korda tuleb külalisi välismaalt.

Muusikalise elamuse eest vastutab pühapäevasel üritusel ansambel Nevesis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles