Kuula! Alen Veziko tõi oma loomingu austajate ette uue singli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alen Veziko tõi oma loomingu austajate ette uue singli
Alen Veziko tõi oma loomingu austajate ette uue singli Foto: Ardo Kaljuvee

Laulja Alen Veziko esitleb oma uut singlit, millest saab 6. märtsil esitletava plaadi "Sinu poole teel" esiklugu.

Foto: Ardo Kaljuvee

Tegu on täiesti uue singliga "Sellel ööl", mille peale kulus kaks kuud stuudios, mis Aleni hinnangul on üsna pikk aeg ühe laulu loomiseks ja lihvimiseks. Alen lisab, et tegemist on tema uuema ja kaasaegsema looga, mis mõnevõrra erineb senisest loomingust.

"Uue plaadi aluseks on "Sinu poole teel" loo ja tuuri edu, plaat saab teoks tänu selle heale vastuvõtule publiku poolt," räägib laulja.

Loo algne idee on laulja sõnul pärit umbes 4¬-5 aasta tagusest ajast, selle aluseks said peas idanenud refrääniread ühele tantsuloole. "Mul oli plaan teha mõned klubilood ja tahtsin kirjutada tempokat tantsulugu. Teema on iseenesest lihtne: vähem küsimusi ja rohkem tegutsemist, nii nagu see tänapäeva ööklubides käib. Lähed, ütled „Tere!“ ja lahkud kaaslasega teadmata suunas," jutustab Alen. "See oli algne idee, aga nagu minu puhul ikka, nii lihtsalt asjad ei lähe." Sel korral jäi laul salmideta, refrääni olekusse.

Laulu alge seisis sahtlis, kuni tuntud artist ja laulukirjutaja hakkas uusi ideid genereerima ja vanu asju üle kuulama. "Mulle tundus, et see refrään sobib meie bändi tänase kõlapildiga väga hästi. Üsna raske oli leida nii agressiivse refrääni juurde sobivaid salmiridu, aga mingil hetkel, kui olin juba palju erinevaid variante proovinud, hakkas midagi kooruma. Kui leidsin salmi algusesse sõnad "On jälle torm me vahelt sideliinid laastand", oli asi otsustatud ja mul tekkis mõte kirjutada lugu noortest, kes elavad koos, aga samas veel ei tea, mida nad täpselt tahavad ja elult ootavad. Nii võibki juhtuda, et ühel hetkel on suhtes täielik kaos ja loobitakse asju, samas on õhtuks kõik möödas ja unustatud ning veedetakse koos kirglik öö, hoolimata sellest, mida toob hommik või tulevik. See lugu räägib füüsilisest armastusest ja sellest, mis juhtub siis, kui sellest enam ei piisa, et koos eksisteerida."

Foto: Ardo Kaljuvee

Alen lisab laulu kohta, et see on olemuselt kaasaegne põhjamaine pop-rock ja lõpptulemus on väga paljude inimeste koostöö vili ning ta on selle eest tänulik ennekõike bändikaaslastele.

Parima võimaliku tulemuse saavutamiseks on laulu lõppviimistlus toimunud Soomes Sonic Pump Studio’s, kus stuudiopuldis oli sealne üks kõvemaid tegijaid Miikka Huttunen. Lugu aitab lihvida ka Svante Forsbäck, kes on koostööd teinud selliste muusikamaailma nimedega nagu Rammstain, Him, Sunrise Avenue ja teised. "Ma ise olen tundnud, et selle laulu näol on minu loomingusse ja muusikasse tulnud uut hingamist ja minekut. Seepärast valisingi just selle loo oma uue albumi "Sinu poole teel" esimeseks singliks. Soovin kõigile oma kuulajatele ja fännidele head muusikaelamust ja näeme plaadiesitluskontserditel," ütleb Alen Veziko.

Kuula ja vaata!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles