Keskus ärgitab käsitööhuvi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide kogukonnakeskuses märtsis käsitöökeskuse eestvedajaks hakanud MTÜ Käsitöö Katsikud korraldas populaarseks osutunud taaskasutuslaada.
Paide kogukonnakeskuses märtsis käsitöökeskuse eestvedajaks hakanud MTÜ Käsitöö Katsikud korraldas populaarseks osutunud taaskasutuslaada. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Paide kogukonnakeskuses Tallinna 9/11 majas on hoogustamas tegevust märtsis loodud MTÜ Käsitöö Katsikud, kes loodab avardada paidelaste võimalusi harrastada käsitööd.

Käsitöö Katsikute asutajate Katrin Aesma ja Kadri Eisenbergi tegevust innustab põhimõte, et paidelastel – nii emadel, isadel, lastel eraldi kui kõigil koos – lisanduks argipäeviti ja nädalavahetuseti võimalusi tutvuda ja harrastada kõikvõimalikke käsitööliike. «Linna arengukavas on ka kirjas luua SRIKi majja käsitöökeskus, aga siiani polnud eestvedajaid, mõtlesime siis hakata Kadriga eestvedajaiks,» selgitas Aesma.


Esimese töötoakogemuse said Katsikud kreisilinnapäeval kogukonnakeskuse õuele üles seatud töötoas, suurem ettevõtmine oli möödunud laupäeval taaskasutuslaat. «Taaskasutuslaada vastu oli huvi päris suur, seepärast arvame, et neid tuleb veel,» lausus Aesma. «Liigume edasi tasa ja targu, sest kuskilt peab ju alustama.»


Sügisene tubane hooaeg algab juba tuleva esmaspäeva õhtul poolteist-kaks tundi kestva õpitoaga, kus sünnivad salvrätitehnikas poekotid. «Kõik materjalid on meie poolt, seepärast oleks hea enne oma tulekust meile teada anda,» soovitas Aesma (tel 521 6861). «Meie põhimõte on, et rühm ei oleks väga suur, pigem teeme neid mitu, muidu õpetaja ei jõua kõigini.»


Kuidas kogukonnakeskuse käsitöökeskus ka aastate pärast tegevuses püsiks, on Aesmal ja Eisenbergil selles suhtes mõtteid palju. «Lisaks töötubadele igas eas poistele käsitööring, käelist tegevust emadele väikelastega, siin on suur mängumaa, praegu on neile vaid beebikool,» selgitas Aesma. «Miks mitte ka isad koos poegade ja tütardegagi leiaksid tegevust, sest tahame olla eeskätt perekesksed, ja emad võivad õhtuti töötuppa tulles lapsed kaasa võtta.»
Edaspidi, kui projektidega on raha kogunenud nii palju, et on võimalik sisustada ruum puutööpinkide, õmblusmasinate ja kangastelgedega, tahab keskus neid ka kohapeal välja rentida, et maja täidaks kogu aeg mingit laadi tegevus. «Näiteks kui koolilapsel on kodus õmblustööd teha, aga kodus pole masinat, saab ta meie juurde õmblema tulla,» lisas Aesma.


Aesma märkis veel, et kaugem mõte on tutvustada kohalikku käsitööd turistidele ja korraldada kohalikke laatu ka majas. «Et tehtu ei koguneks kapinurka või kui kaua sa neid asju ikka kingid, siis on võimalus ka müüa,» selgitas ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles