Talvepealinnas Otepääl toimub kuues Euroopa Saunamaraton

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Otepää vallavalitsus

Talvepealinnas Otepääl toimub 22.veebruaril saunaorienteerumise võistlust – Euroopa Saunamaratoni.

Saunamaratonile eelregistreerimine kestab 22.jaanuarist kuni 10.veebruarini e-posti aadressil saun@otepaa.ee , kuhu tuleb märkida võistkonna nimi ja liikmete nimed. Registreerimine on tasuta.

Saunamaratoni start antakse 22.veebruaril Kääriku Spordikeskusest kell 12.00. Start on avatud kuni kella 13.00 ja finiš on avatud kella 17.00. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Sirje Ginter, Otepää kultuurijuht ja Euroopa Saunamaratoni peakorraldaja ütles, et peaauhinnaks on OÜ Lemmikmees kümblustünn. Ainult naistest koosnevale võistkonnale on auhinnaks OÜ Stylewood tünn.

Saunamaratonil osalevad võistkonnad peavad olema neljaliikmelised.Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused  saunaskäigu kohta.

Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit. Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine.

Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on  võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart.  Saunamaratonist osavõtmiseks on vajalik oma transpordi olemasolu. Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada.

Ürituse korralduses võib tulla ette muudatusi, infot muudatuste kohta saab Otepää valla kodulehelt www.otepaa.ee  ja Facebookist.

Euroopa Saunamaraton Otepääl toimub juba kuuendat aastat ning huvi selle vastu on jätkuvalt suur.

2014.aasta Saunamaratoni stardis oli 170 võistkonda, osales ligi 700 saunalist. Kiireim võiskond läbis maratoni 2 tunni ja 29 minutiga.

Esikoha pälvis meeste võistkond Reeliikvia ajaga 2.29, teise koha sai eelmise aasta võitjad Lämma naasõ – ajaga 2.32, kolmandale kohale tulid võistkond Lusikas ajaga 2.36.

Saunamaratonil osales eelmisel aastal rohkearvuliselt välisvõistkondi – külalisi oli Saksamaalt, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Lätist, Venemaalt, Rootsist, Norrast, jne. Võistles ka USA saatkonna meeskond eesotsas saadiku Jeffrey Leviniga.

Lemmiksauna tiitli sai juba legendaarseks muutunud Sokka suitsusaun, uustulnukana sai teise koha Otepää Golfi restoran Mr. Jakob, kolmas oli Kunstimäe Puhkemaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles