Kambodžas mopeediga sõitnud alasti turistid oleks võinud saada surmanuhtluse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Kambodžas Angkor Wati templit külastamas
Turistid Kambodžas Angkor Wati templit külastamas Foto: SCANPIX

Kambodžat tuntakse selle karmide seaduste poolest, mis ei hellita ka turiste.

Avalikus kohas alasti olemise eest saab määrata surmanuhtluse, leebema karistuse korral riigist väljasaatmise ning sissesõidukeelu, edastab mtv.fi.

Sellega olid hästi kursis ka 22-aastane soomlanna ning ta inglasest ja šotlasest meesoost kaaslased.

Kolmik sõitis Kambodža pealinnas Phnom Penhis mopeediga, olles praktiliselt alasti.

Alasti sõitmine avalikus kohas lõppes nende jaoks riigist väljasaatmise ja suurte trahvidega. Neil vedas, et neid kohtus surma ei mõistetud.

Kagu-Aasia riikides, kaasa arvatud Kambodžas saab pisikuriteod altkäemaksuga andeks, kuid seda ei saa kasutada narkokuritegude või avalikus kohas alasti olemise puhul.

Kambodžast on saanud Tai konkurent nii turismi- kui ärialal ning Kambodžas on elamis- ja töölubasid saada lihtsam kui Tais.

Kambodža on Prantsusmaa kunagine asumaa ning seal on säilinud «peremeeste» jöögi- ja joogikultuur.

Diktaator Pol Pothi režiimi  ja Punaste khmeeride terrori järgselt on rahvastik hakanud taastuma ning riigis on väga palju noori. Keskmine vanus on 32 eluaastat.

Kambodžas on mitmeid maailma kultuuripärandi hulka arvatud iidseid paiku ja ehitisi, kaasa arvatud kuulus Angkor Wati templikompleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles