Stilist Janar Juhkov: mütsi kandmine pole häbiasi!

Janar Juhkov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janar Juhkov
Janar Juhkov Foto: Viktor Burkivski

Eestlased elavad kohas, kus peame olenevalt ilmast kaitsma enda keha vihma, külma, kuuma ja tuule eest. Kui nii mõelda, siis peavad eestlased olema ikka rikkad, et osta endale iga aastaaja jaoks korralikke rõivaid. 

Kui keegi meie seast jääb haigeks, siis on see enamjaolt tema enda süü läbi ja ülejäänud on juhuste kokkulangevuste tõttu. Kindlasti ei tohiks unustada suvel randa minnes või sporti tehes peakatet. Muidu võib tekkida kuumarabandus. Kuid sama kehtib külma ilmaga. Pea annab ära nii palju sooja, et võime külmetuda, nii on viirused kerged tulema.

Tänavapildis on näha noori, kes käivad miinuskraadidega palja peaga ja hõlmad laiali, nagu tahaks ennast kõigile näidata. Nende jaoks on peakatte, kinnaste ja salli kandmine häbiasi. Tihtipeale pole noortel salli kaelas ning sealt vastu sügav vaatab, pea nabani dekoltee. Kui te, noored, praegu midagi ei tunne, siis mingid vaevused võivad välja lüüa vanemas eas.

Müts, sall ja kindad on aksessuaarid ning nende kandmine teeb igava pealisriide palju väljendusrikkamaks. Tänapäeval võib kauplustest leida kõigile sobiva mütsi, salli ja kindad. Igale maitsele on midagi.

Sall on talvises garderoobis suisa kohustuslik osa! Võid kanda ka klassikalist musta salli, aga kõige põnevam oleks oma tume jope kirju salliga «üles äratada». Sallide puhul on ka mitukümmend erinevat stiili, kuidas neid võib kaela siduda. Peab ainult järele uurima, proovima ja katsetama, et leida endale meelepärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles