September toob raeplatsile doonoritelgi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk.
Doonoritelk. Foto: Elmo Riig.

Septembri kolmel esimesel päeval leiab Tartus Raekoja platsilt sõjaväetelgi, milles saab verd loovutada. See on Eesti kaitseväe ja vereteenistuse ühisettevõtmine, mis kutsub kõiki doonoreid oma panust andma. Doonoritelk on avatud 1. septembril kell 12.30–17, 2. septembril kell 12–17 ning 3. septembril kell 11–15.


Tartu Ülikooli Kliinikumi verekeskuse direktor Helve König ütles, et doonoreil tuleks aega varuda umbes tund, sest protseduuri algul vaatab arst iga tulija läbi ning pärast vereandmist ei ole hea kohe edasi tormata.

«Kohale tuleb kindlasti tulla täis kõhuga ning hästi puhanuna. Kõik veregrupid on oodatud,» märkis ta. «Doonoritelgi tellisime Tartu raeplatsile nimme septembris, et kooli alguse puhul linna saabunud üliõpilased seda märkaksid. Ka esimest korda verd loovutada soovijad on väga oodatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles