Stjuardessid keeldusid lendamast lennukiga, mille sabal oli «Bye bye»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Airlines lennuki sabaosas oli «Bye bye» ja kaks nägu
United Airlines lennuki sabaosas oli «Bye bye» ja kaks nägu Foto: Facebook

USA lennufirma United Airlines stjuardessid keeldusid eelmisel aastal lendamast lennukiga, mille sabaosas oli sõnum «Bye bye» ning nad vallandati.

13 endist töötajat andis lennufirma nüüd kohtusse, edastab Daily Mail.

Kohtudokumentide kohaselt oli sõnum «Bye bye» kirjutatud kütusega. Kirjutise juures oli ka kaks nägu, millest üks oli naerunägu ja teine kuratlik nägu.

Pardatöötajad keeldusid lendamast 14. juulil 2014 USAst San Franciscost Hiinasse Hongkongi hoolimata sellest, et piloodid, mehhaanikud ja julgeoleku eest vastutavad isikud kinnitasid, et Boeing 747-400 on turvaline.

Stjuardessid tahavad kohtu kaudu saada kompensatsiooni nende silmis ebaõiglase vallandamise ja selle tõttu saamata jäänud töötasu eest.

United Airlines esindajate sõnul ei olnud see lennuk ohtlik ning stjuardessidel ei ole õigust firmat kohtusse kaevata.

Lendamast keeldunud stjuardessidel oli lennukogemust 18 ja rohkem aastat.

Lennufirma teatas stjuardesside streigi tõttu esmalt lennu edasilükkamisest, siis tühistamisest. Stjuardessid aga vallandati koheselt.

Lennufirma endiste töötajate sõnul on terrorismioht kasvanud ning selle tõttu tuleks iga ebatavalisuse tõttu ettevaatlik olla.

«Need stjuardessid käitusid õigesti, et ei läinud sellesse lennukisse. Lennuki sabaosale kirjutatut saab pidada ähvarduseks ja ohuks,» teatas stjuardesside advokaat David Marshall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles