Kohalik pakendikoguja pani Obama prügikaste kaunistama

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama näoga konteinerid sisid paar kuud ka tänavatel.
Obama näoga konteinerid sisid paar kuud ka tänavatel. Foto: MTÜ Eesti Pakendiringlus

MTÜ Eesti Pakendiringluse teenindusjuht Andres Siplase sõnul võtsid nemad USA presidendi näo oma reklaamides kasutusele, sest Obama on kui tuhkatriinu, kes mõjub kõigile.

«Obama on natuke nagu tuhkatriinu või inetu pardipoeg. Umbes et tuli eikusagilt ja sai kellekski,» rääkis Siplane ja lisas, et maailmakuulsa presidendi juures mängib lisaks veel rolli ka mehe nahavärv.

Obama näo panemine prügikastidele tõmbab Siplase sõnul muidugi tähelepanu ja ehk ütleb tarbijatele, et ka Obamade perekond sorteerib oma prügi.

Praegu on USA presidendiga plakat nähtaval Tallinna lennujaamas, kuid varasemalt leidus taolisi konteinereid ka tänavatel.

Hüüdlause «Yes we can. Jah meie oskame!» võib Sirplase sõnul samuti tähendada igaühe jaoks erinevat asja. «Selline ameerikalik hüüdlause eksole,» lisas Siplane.

Jäätmemaailmas ja Pakendiringluse jaoks tähendab ta eelkõige seda, et suudetakse ka jäätmekäitlust korraldada euroopalikul viisil.

Jäätmete taaskasutust mõõdetakse tonnides ja protsentides ja Siplase sõnul ei ole Eesti sugugi Euroopas nende protsentide saavutamisel viimaste seas.

«Inimeste valmidus pakendijäätmeid sorteerida on aasta-aastalt ainult kasvanud. Ehk et me suudame!» kirjeldas mees kampaania tunnuslause tagamaid.
Tänavatel olid Obamaga plakatid umbes kuu või kaks ja lennujaamas on need olnud ligi aasta. Lähiajal plaanitakse Siplase sõnul neid siiski vahetada.
Kampaania idee autor on sirplane ja  teostus agentuurilt OÜ Publicity.
Sirplase sõnul on senine kampaania tagasiside olnud positiivne, «Plakatit on pildistatud ja blogides kajastatud. Üks reklaamiinimene on suuliselt öelnud, et meeldib. Negatiivset tagasisidet pole olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles