Legendaarne rokkansambel DDT esineb Tallinnas koos Eesti Rahvusmeeskooriga

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Ševtšuk ja DDT
Juri Ševtšuk ja DDT Foto: promo

Legendaarse Venemaa rokkansambli DDT Tallinna Tondiraba Jäähallis toimuva kontserdi erikülaline on Eesti Rahvusmeeskoor.

RAMi direktori Indrek Umbergi sõnul pöördusid kontserdi korraldajad nende poole ettepanekuga osaleda 15 veebruaril Tallinnas toimuval kontserdil. «Me arutasime RAMi kollektiivi sees ideed ja leidsime selle olevat väga põneva. Rahvusmeeskooril on käimas 70 . juubelihooaeg ja ees seisab mitmeid huvitavaid projekte. Ühiskontsert Venemaa ühe lugupeetuma muusiku Juri Ševtshuki ja DDT kollektiiviga kaunistab kindlasti seda hooaega. Rahvusmeeskooril saab kontserdil olema külalisesineja osa ning milline täpselt, seda saab publik juba ise nautima tulla,» sõnas Umberg.

DDT 2015. aasta rahvusvaheline turnee algab Tallinnas 15. veebruaril. Pärast esinemist Tallinnas külastab DDT oma kontserdiga Vitebskit, Gomelit, Bresti, Minskit, Berliini, Prahat, Viini, Münchenit, Offenbachi ja Essenit.

DDT Tallinna kontserdi pressiesindaja Aleksandra Moorasti sõnul on bänd valinud oma Euroopa-tuuri esimeseks peatuskohaks spetsiaalselt meie pealinna. «DDT muusikud tunnistavad, et Tallinnale kuulub nende südameis eriline koht. Varem on DDT esinenud meie juures erinevates paikades – Linnahallis, Saku Suurhallis ja Lauluväljakul – ning igal pool võttis eesti publik neid hästi soojalt vastu. Enne intensiivset rahvusvahelist ringreisi soovivad nad üht positiivset energialaengut – esinemisest sõbraliku publiku ees, armastatud ja enda jaoks tuttavas linnas,» ütles Moorast ja lisas, et DDT ühine esinemine Eesti Rahvusmeeskooriga pakub Tallinna publikule enneolematut muusikalist kogemust.

Ansambli kauaaegne liider ja laulja on Juri Ševtšuk, kes on oma muusikutest kolleegidega olnud juba üle 30 aastat võimude kriitik ja rahva lemmik. Juri Ševtšuk ja DDT esitavad Tallinnas nii vanu superhitte kui ka laule oma uuelt plaadilt «Läbipaistev». Ševtšuki sõnul on uue albumi lood lüürilised, helged ja «põhjendamatult positiivsed», kuid just kõige raskemal ajal tekib vajadus naeratada ja jääda inimesteks, näidates keelt lootusetusele ja masendusele.

Viimati esines DDT Tallinnas 2010. aasta sügisel. Nii mõnigi eestimaalane sai DDT kontserti nautida möödunud aasta juunis Armeenia pealinnas, kui Ševtšuki ja tema bändi esinemisega kulmineerus rahvadiplomaatia missioon «Kõik sõidavad Jerevani».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles